Glutenfrie gulrotmuffins

Snacks
45 min
Antall porsjoner: 16
Det finnes vel ingen bedre måte å spise grønnsaker på enn i en kake?! Disse glutenfrie gulrotmuffinsene inneholder både pastinakk og gulrøtter som smaker fantastisk søtt og deilig takket være mandelmelet.

Ingredienser

5 dl (200 g) mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt
1 dl kokos
4 ss valnøtter, grovhakket
4 ss rosiner
2 mellomstore gulrøtter (ca. 75 g), skrelt og finrevet
1 liten pastinakk (ca. 75 g), skrelt og finrevet (eller samme mengde gulrøtter)
3 ss kokosolje
3 egg
1 dl kokossukker

Topping

1 pakke kremost eller en boks kokosnøttkrem
Juice fra 1/2 lime
1 ss lønnesirup

Instruksjoner

Sett ovnen på 180°C.
Finn fram et muffinsbrett med 16 muffinsformer.
Rør sammen mandelmel, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt i en skål.
Rør inn kokos, nøtter, rosin, revet gulrot, revet pastinakk og kokosolje.
Visp egg og sukker luftig og vend inn i skålen.
Fyll muffinsformene med røren og stek i ca. 20-25 minutter.
La dem avkjøles.
For å lage cream cheese-frostingen visper du enkelt sammen ingrediensene og heller det i en sprøytepose.
La posen ligge avkjølt i 10-15 minutter for å få en fastere frosting.

Slik lager man vispet kokoskrem

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet så den faste delen og vannet separeres. S
krap ut den tykke delen og visp den kraftig med en elektrisk visp.
Dersom den ikke blir fast og luftig kan man sette kremen i kjøleskapet eller fryseren slik at den avkjøles, og så prøve å vispe igjen.
Rør inn litt limejuice og lønnesirup og hell i en sprøytepose.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter