Tomat Passata – smak og tradisjon fra Italia

Saus av økologiske tomater på flaske – enklere blir det ikke. Derfor er også Helios Tomat Passata en av våre absolutte favoritter. Med en flaske passata i skapet har du alltid et godt utgangspunkt for en velsmakende middag.

Solmodne tomater året rundt

Passata er en saus av solmodne tomater fra Italia som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Denne tradisjonen oppstod i Sør-Italia, hvor nesten hver familie laget sin egen passata når det var overflod av tomater på slutten av sommeren. Etter at tomatene var silt, ble de hermetisert og lagret på glass eller flasker. Dermed hadde de nydelig saus tilgjengelig til matlaging hele året.

Helios Tomat Passata

Helios Tomat Passata blir produsert i den nordlige provinsen Cremona i Italia, som er kjent for sitt gunstige jordsmonn og klima.

Under innhøstingen håndplukkes tomatene ute i åkeren, og kun tomater som er godt modne brukes til å lage høykvalitetspassata. Høstemaskinene klarer ikke å velge ut tomater som har akkurat den riktige modenheten.

pastasaus, smaksettere, pesto_500x500_01.jpg

VÅRT UTVALG AV PASTASAUS, PESTO OG SMAKSSETTERE