Krydder uten noe å skjule

Ingen tilsetningsstoffer, ingen stivelse, ikke noe sukker og ingen aromaer – kun helt rent og naturlig krydder. Helios sin økologiske krydderserie lar deg lukte og smake forskjellen.

Helios ønsker å tilby kryddermikser med et lavere saltinnhold enn vanlig. Derfor har vi jobbet for å redusere mengden salt, samtidig som at kryddermiksene opprettholder forventet smak uten hjelp fra kunstige smaksforsterkere. Slik ønsker Norges lengstlevende økologiske merkevare å tilby deg krydder med best mulig kvalitet. Krydder som ikke har noe å skjule, fordi "ærlighet er kjærlighet". 

Krydder_800x500_01.jpg

Krydder_800x500_02.jpg

Visste du at kun én kaneltype blir kalt «ekte kanel»?

Det finnes to typer kanel, men kun én av dem er ekte. Den ene kaneltypen kommer fra Sri Lanka. Den andre er mer vanlig i norske butikker og stammer fra Kina. Ceylon og Cassia er navnene på dem, men kan du forskjellen på de to typene?

Et viktig stikkord når det kommer til forskjellen mellom de to kaneltypene, er kumarin. I cassia-kanel, som er den kaneltypen vi finner i de fleste butikkhyller, er det mer kumarin enn i ceylon-kanel. Kumarin gir smak, men det er også et giftstoff som i store mengder kan skade leveren. Ceylon-kanel inneholder mye mindre kumarin enn Cassia. Dersom du bruker mye kanel kan det derfor være lurt å sjekke hvilken type kanel du får i deg.

Her kan du lese mer om Helios Ceylon Kanel.

VÅRT UTVALG AV KRYDDER