Plantebasert for klimaet
Gledelig nok er plantebasert protein på frammarsj. Flere og flere er villige til å spise mer vegetarisk, og tilbudet av vegetarianske og veganske alternativer har blitt større i butikkene. Denne utviklingen ønsker vi å styrke, for vi vet at en av de mest effektive måtene å minske vårt klimaavtrykk på er ved å redusere mengden kjøtt og øke mengden grønt på tallerkenen.
Plantebasert hver dag
Fra oss i Helios finner du for eksempel naturell tofu og ferdig marinert tofu som du kan koke, steke, grille eller fritere – det er helt opp til deg! I tillegg har vi mange varianter med nøttesmør som du kan bruke til alt fra frokosttopping til bakst og dressinger. Du finner produktene våre både blant tørrvarene og i kjøledisken. Slik kan du lage gode og vegetariske måltider hver dag hele uka!
Fredagskos på en ny måte
Men spiller det egentlig så stor rolle om man velger å spise fredagstacoen med hakket tofu, bønner eller kikerter i stedet for kjøttdeig? Det korte svaret er: Ja. Selv om kyrne har beitet på nabogården, mens tofuen eller bønnene har blitt transportert, påvirker disse fortsatt miljøet i en mye mindre grad. En kilo oksekjøtt har et gjennomsnitt på 26 kilo utslipp av karbondioksidekvivalenter, mens belgfrukter har under 1 kilo til sammenligning.
Vi kan også legge til at for oss i Helios er det viktig å kunne tilby produkter med lavt miljøavtrykk, og der er bærekraftsarbeidet sentral i alle deler av verdikjeden: emballasje, produksjon, transport og anskaffelse. Her kan du lese mer om dette arbeidet.