Langtidsholdbart og smakfullt

Bønner, kokosmelk, surkål og rødbeter - dette er bare noen av Helios sine produkter som du kan finne på glass eller som hermetikk.

Tips: "vegansk eggehvite" med kikertvann

Har du spist kikerter før? Da har du mest sannsynlig kastet bort en ingrediens du kan lage både majones, marengs, makroner og sjokolademousse av – og det helt uten egg! Hver gang du åpner en boks kikerter og heller av vannet de ligger i, eller du heller av kokevannet fra hjemmekokte kikerter, skyller du faktisk en genial ingrediens rett ned i sluket.

Kikertvannet – eller aquafaba – er et hot fenomen innen vegansk matlaging, og det med god grunn. Det gulbleke vannet har nemlig noen fantastiske egenskaper som gjør det til en genial eggeerstatning i en rekke desserter og bakverk.

Generelt brukes tre spiseskjeer aquafaba som erstatning til ett egg (2 ss aquafaba = 1 eggehvite, 1 ss aquafaba = 1 eggeplomme).

Ta vare på kikertvannet, søk opp aquafaba-retter på nett og lag alt fra middagsretter til søte desserter med «vegansk eggehvite».

Hermetikk_500x500_01.jpg

Hva med å teste en av disse oppskriftene?

Ratatouille

Enchiladas med bønner

Mangodessert med kokoskrem

Bakt søtpotet med kikerter

VÅRT UTVALG AV GLASS OG HERMETIKK