Her finner du alle oppskriftene våre innenfor kategorien frokost og mellommåltid.

Deilig frokost - 5 raske tips!

Lengter du etter en deilig og mettende frokost, men har vanskelig med å få tiden til å strekke til i hverdagen? Eller kanskje du vil unne deg noe litt ekstra godt til helgefrokosten? Ta en titt på våre fem frokosttips for en bedre start på dagen.

1) Drikk grønt

rodbetsjuice537x537.png

Om du bytter ut eple- eller appelsinjuicen med rødbetejuice, gulrotjuice eller grønnsaksjuice får du raskt i deg grønnsaker allerede til frokost. Rødbetejuice inneholder naturlig nitrat, noe som blant annet har gjort den populær blant utøvere innen utholdenhetsidrett. Den kan drikkes naturell eller for eksempel brukes i smoothies og matlaging. Dersom du ikke er så glad i sterk rødbetesmak kan du prøve disse tipsene: 

  • Bland like mye rødbetejuice og granateplejuice eller eplejuice sammen med presset lime. Drikk 1-2 ganger om dagen. 
  • Bland rødbetejuice sammen med avokado og fryst bringebær, samt presset lime eller presset ingefær og drikk som en del av frokosten.

2) Nøttesmør

notsmor537x537.jpg

Med vårt usøtede nøttesmør som peanøttsmør eller mandelsmør får du energi, umettede fettsyrer, protein og en deilig smak på for eksempel havregrøten. Når grøten er klar rører du inn en dæsj peanøttsmør og topper med skivet banan og kanel. Enkelt og godt! 
Du kan også lage en mandellatte ved å blande 2 dl varm plantebasert melk med en teskje mandelsmør. Foretrekker du kaffe? Prøv å blande inn en dæsj peanøttsmør og smak til med kanel eller kardemomme.

3) Lag din egen granola

granola.jpg

Nøtter, kokosflak, havregryn, lønnesirup, tørkede bær - hjemmelaget granola er supergodt og perfekt å lage på forhånd slik at du har det i skapet til du trenger det. Server gjerne sammen med friske bær og plantebasert melk eller yoghurt. 

Her finner du en god oppskrift på en Tropisk granola (du kan redusere mengden søtning dersom du ønsker det).

4) Oats & Chiapudding

Bilde1.jpg

Disse frokostfavorittene er ikke bare kjappe å lage, de er også enkle å variere og perfekte å gjøre klare kvelden i forveien. Du kan få dem både veganske og glutenfrie dersom du vil. Med ingredienser som chiafrø, plantebasert drikke, havregryn og nøttesmør eller bær til servering har du en deilig frokost på bare noen minutter.  

Her finner du våre oppskrifter på kjøleskapsgrøt og chiapudding.

5) Smoothiemorgen

Green smoothie.jpg

Får du i deg dine anbefalte 5 om dagen hver dag? Med en smoothie til frokost får du i deg vitaminer og fiber som kroppen trenger for å ha det bra. Ha alltid frossen frukt, grønnsaker og bær i fryseren, så tar det deg bare et par minutter å slenge sammen en deilig smoothie i blenderen. Her finner du våre smoothieoppskrifter

OPPSKRIFTER