Enkel eplepai

Baking
45 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

220 g hvetemel (eller 150 g jyttemel for glutenfritt)
100 g Helios Havregryn
2 ts Helios Bakepulver
150 g smør
125 g Helios Kokosblomstsukker
4 epler
3 ss Helios Koksblomstsukker
2 ts Kanel

Instruksjoner

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Bland mel, havregryn, bakepulver og sukker sammen med mykt smør i terninger.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, eller knip det sammen med fingrene.
Trykk deigen ut i en paiform, spar gjerne litt til å smuldre på toppen.
Legg epler i tynne skiver i ett lag, strø over litt kanel og sukker og gjenta.
Smuldre resten av deigen over og sett eplepaien inn i ovnen.
Stek eplepaien midt i ovnen i ca 25 min.
Server lun eplepai med iskrem, vispet krem eller vaniljekesam.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter