Daddel- og fikenkake

Dessert
60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

100 g Helios Valnøtter

100 g Helios Fiken

200 g Helios Dadler

3-4 økologiske egg

100 g Helios Kokoksblomstsukker

3 spiseskjeer Helios Hvetemel

1 ts Helios Bakepulver


Krem

1 boks fløte

2-3 dl frosne bringebær

2 spiseskjeer Helios Kokosblomstsukker

Instruksjoner

Sett ovnen på 170 grader over- og undervarme.
Rens fiken for stilker.
Hakk fiken, valnøtter og dadler og bland sammen i en bolle.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis og rør inn mel og bakepulver.
Bland inn nøtte- og fruktblandingen og hell røren over i en smurt kakeform på 25 cm.
Stekes i 30-40 minutter på nederste rille.
Sjekk med en kakepinne eller en spiss kniv om kaken er ferdig før den tas ut av ovnen.
La kaken avkjøle i formen og legg den deretter på et fat.
Pyntes rett før servering.
Pisk krem og tilsett lett knuste bringebær.
Smak til med sukker. Jeg liker å gi kaker et rustikk preg, da er det enkelt å pynte og ikke så mye som kan gå galt.
Legg krem på toppen og strø over et raust lag av både frosne og friske bringebær.
Kaken blir enda bedre dagen etter, men den vil ikke se så fin ut da. Om man ønsker det, kan man derfor dynke kaken med litt juice før kremen legges på.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter