Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Vegansk Sarah Bernhard dessert
Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 20
Denne veganske og glutenfri Sarah Bernhard desserten passer perfekt i julen!
Oppskriftskreatør:
Kaja Andrine Bratvedt
Ingredienser
Instruksjoner
Mandelbunn
1 og 1/3 cup kokosmasse
2/3 cup Helios Mandler
1/2 cup Helios Lønnesirup
4 ss råkakao
1 ts Helios Vaniljepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt
Sjokolademousse
1 dl + 3 ss Råkakaopulver
2 dl Råkakaosmør
4 dl Helios Kokosmelk
2 ss Helios Lønnesirup
7 Medjool dadler
Klype Helios Himalayasalt
Klype Helios Vaniljepulver
Råsjokolade
100 gram Råkakaosmør
50 gram Råkakaopulver
4 ss Helios Lønnesirup
2 ss Helios Mandelsmør
Klype Helios Vaniljepulver
Klype Helios Himalayasalt
Mandelbunn
Sett stekeovnen på 170 grader.
Ha mandlene og kokosmassen i en blender og miks til du har en «kornete» masse.
Ha i lønnesirup, vanilje og salt i blenderen og miks til det er godt blandet.
Del deigen opp i ca 20 deler og bruk hendene dine til å lage små kjeks.
Form de som du vil. (Deigen er klissete, så det er lettest med litt vann på hendene).
Legg kjeksene på en bakebrett med bakepapir.
Stek ovnen i ca 10 minutter eller til de blir gylne.
De er myke rett ut av ovnen, men blir hardere etter avkjøling.
Sjokolademousse
Smelt kakaosmør forsiktig i en liten kasserolle.
Miks inn råkakao, salt, vaniljepulver og halvparten av kokosmelken på lav varme.
Tilsett resten av kokosmelken og rør godt sammen på lav varme.
Hell sjokoladeblandingen over i en mikser og tilsett dadlene.
Miks til du har en smooth blanding.
Tilsett mer salt, råkakao eller lønnesirup dersom det trengs.
Hell blandingen over i en bolle, tildekk den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
Råsjokolade
Smelt kakaosmør over vannbad.
Bland inn kakaopulver, vaniljepulver, salt, lønnesirup og mandelsmør.
Rør godt sammen.
Hell massen over i ett lite glass.
Sett sammen
Sett frem bollen med sjokolademoussen fra kjøleskapet, glasset med smeltet sjokolade og plasser alle kjeksene over på et stor fat.
Bruk en skje til å flytte sjokolademoussen fra bollen til en frostingpose (eller lag din egen av en frysepose).
Bruk hendene dine til å klemme ut sjokolade moussen i små «topper» oppå kjeksene.
Hold kjeksene med sjokolademousse opp-ned og dypp de i glasset med smeltet sjokolade.
Nyt!
Ingredienser
Mandelbunn
1 og 1/3 cup kokosmasse
2/3 cup Helios Mandler
1/2 cup Helios Lønnesirup
4 ss råkakao
1 ts Helios Vaniljepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt
Sjokolademousse
1 dl + 3 ss Råkakaopulver
2 dl Råkakaosmør
4 dl Helios Kokosmelk
2 ss Helios Lønnesirup
7 Medjool dadler
Klype Helios Himalayasalt
Klype Helios Vaniljepulver
Råsjokolade
100 gram Råkakaosmør
50 gram Råkakaopulver
4 ss Helios Lønnesirup
2 ss Helios Mandelsmør
Klype Helios Vaniljepulver
Klype Helios Himalayasalt
Instruksjoner
Mandelbunn
Sett stekeovnen på 170 grader.
Ha mandlene og kokosmassen i en blender og miks til du har en «kornete» masse.
Ha i lønnesirup, vanilje og salt i blenderen og miks til det er godt blandet.
Del deigen opp i ca 20 deler og bruk hendene dine til å lage små kjeks.
Form de som du vil. (Deigen er klissete, så det er lettest med litt vann på hendene).
Legg kjeksene på en bakebrett med bakepapir.
Stek ovnen i ca 10 minutter eller til de blir gylne.
De er myke rett ut av ovnen, men blir hardere etter avkjøling.
Sjokolademousse
Smelt kakaosmør forsiktig i en liten kasserolle.
Miks inn råkakao, salt, vaniljepulver og halvparten av kokosmelken på lav varme.
Tilsett resten av kokosmelken og rør godt sammen på lav varme.
Hell sjokoladeblandingen over i en mikser og tilsett dadlene.
Miks til du har en smooth blanding.
Tilsett mer salt, råkakao eller lønnesirup dersom det trengs.
Hell blandingen over i en bolle, tildekk den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
Råsjokolade
Smelt kakaosmør over vannbad.
Bland inn kakaopulver, vaniljepulver, salt, lønnesirup og mandelsmør.
Rør godt sammen.
Hell massen over i ett lite glass.
Sett sammen
Sett frem bollen med sjokolademoussen fra kjøleskapet, glasset med smeltet sjokolade og plasser alle kjeksene over på et stor fat.
Bruk en skje til å flytte sjokolademoussen fra bollen til en frostingpose (eller lag din egen av en frysepose).
Bruk hendene dine til å klemme ut sjokolade moussen i små «topper» oppå kjeksene.
Hold kjeksene med sjokolademousse opp-ned og dypp de i glasset med smeltet sjokolade.
Nyt!
Relaterte produkter
Helios Himalayasalt
180 g
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Mandelsmør Lyst
250 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier