Vegansk Sarah Bernhard dessert

Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 20
Denne veganske og glutenfri Sarah Bernhard desserten passer perfekt i julen!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Mandelbunn

1 og 1/3 cup kokosmasse
2/3 cup Helios Mandler
1/2 cup Helios Lønnesirup
4 ss råkakao
1 ts Helios Vaniljepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt

Sjokolademousse

1 dl + 3 ss Råkakaopulver
2 dl Råkakaosmør
4 dl Helios Kokosmelk
2 ss Helios Lønnesirup
7 Medjool dadler
Klype Helios Himalayasalt
Klype Helios Vaniljepulver

Råsjokolade

100 gram Råkakaosmør
50 gram Råkakaopulver
4 ss Helios Lønnesirup
2 ss Helios Mandelsmør
Klype Helios Vaniljepulver
Klype Helios Himalayasalt

Instruksjoner

Mandelbunn

Sett stekeovnen på 170 grader.
Ha mandlene og kokosmassen i en blender og miks til du har en «kornete» masse.
Ha i lønnesirup, vanilje og salt i blenderen og miks til det er godt blandet.
Del deigen opp i ca 20 deler og bruk hendene dine til å lage små kjeks.
Form de som du vil. (Deigen er klissete, så det er lettest med litt vann på hendene).
Legg kjeksene på en bakebrett med bakepapir.
Stek ovnen i ca 10 minutter eller til de blir gylne.
De er myke rett ut av ovnen, men blir hardere etter avkjøling.

Sjokolademousse

Smelt kakaosmør forsiktig i en liten kasserolle.
Miks inn råkakao, salt, vaniljepulver og halvparten av kokosmelken på lav varme.
Tilsett resten av kokosmelken og rør godt sammen på lav varme.
Hell sjokoladeblandingen over i en mikser og tilsett dadlene.
Miks til du har en smooth blanding.
Tilsett mer salt, råkakao eller lønnesirup dersom det trengs.
Hell blandingen over i en bolle, tildekk den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.

Råsjokolade

Smelt kakaosmør over vannbad.
Bland inn kakaopulver, vaniljepulver, salt, lønnesirup og mandelsmør.
Rør godt sammen.
Hell massen over i ett lite glass.

Sett sammen

Sett frem bollen med sjokolademoussen fra kjøleskapet, glasset med smeltet sjokolade og plasser alle kjeksene over på et stor fat.
Bruk en skje til å flytte sjokolademoussen fra bollen til en frostingpose (eller lag din egen av en frysepose).
Bruk hendene dine til å klemme ut sjokolade moussen i små «topper» oppå kjeksene.
Hold kjeksene med sjokolademousse opp-ned og dypp de i glasset med smeltet sjokolade.
Nyt!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter