Tynne pannekaker

Snacks
30 min
Antall porsjoner:
Pannekaker er populært for hele familien. Av og til slår jeg til med middagspannekaker, en tradisjon jeg har tatt med hjemmefra. Da serverer vi ofte suppe først, og pannekaker med blåbærsyltetøy etterpå - nesten som en slags dessert. Disse pannekakene skal være tynne, men de kan godt ha litt substans likevel. Derfor har jeg ekstra mye egg i. Blåbærsyltetøyet går raskt å lage selv, enten med kjøpte eller selvplukkede blåbær som utgangspunkt. Jeg har brukt chiafrø til å tykne syltetøyet med. Helt genialt - chiafrøene gir syltetøyet perfekt konsistens uten å sette smak.  Oppskriften er enkel å gange eller dele. Om du bare har lyst på en liten prosjon en kveld, så går det an å lage med ett egg også.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Til pannekakene


3 egg

3 dl Helios Hvetemel

3 dl melk

en klype Helios Himalayasalt

smør til steking



Til syltetøyet

4 dl frosne blåbær

1 ts Helios Chiafrø

Helios Kokosblomstsukker

Litt vann

Instruksjoner

Visp sammen egg og bland inn vekselvis melk og mel.
Rør salt inn tilslutt.
Røren skal svelle i en halvtimes tid før pannekakene stekes i panne.
Om du har stor røre, hjelper det litt med to stekepanner.
Ha blåbær sammen med litt vann i en gryte og kok opp.
Tilsett chiafrø og la det koke inn.
Tilsett søtning etter smak.
Kokosblomstsukker gir en deilig karamellaktig smak.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter