Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Mormors ostekake
Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 1
Oppskriftskreatør:
Mia Skrataas / miasmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Bunn
80 g Helios Siktet hvetemel
80 g Helios Små havregryn
1 egg
40 g smør
80 g sukker
Fyll
250 g kremost naturell
2 egg
150 g sukker
2 ts Helios Vaniljepulver
0,5 sitron
Topp
6 dl lettrømme
2 ts Helios Vaniljepulver
70 g sukker
Ferske blåbær og jordbær til pynt
Temperer egg, smør og kremost.
Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.
Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten.
Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen.
Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.
Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen.
Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter.
Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.
Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.
Ingredienser
Bunn
80 g Helios Siktet hvetemel
80 g Helios Små havregryn
1 egg
40 g smør
80 g sukker
Fyll
250 g kremost naturell
2 egg
150 g sukker
2 ts Helios Vaniljepulver
0,5 sitron
Topp
6 dl lettrømme
2 ts Helios Vaniljepulver
70 g sukker
Ferske blåbær og jordbær til pynt
Instruksjoner
Temperer egg, smør og kremost.
Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.
Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten.
Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen.
Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.
Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen.
Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter.
Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.
Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.
Relaterte produkter
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Siktet Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier