Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Melkefri lefse
Baking
30 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:
Bjørg Fagerlie
Ingredienser
Instruksjoner
2 dl soyamelk
1 dl usøtet alternativ til yoghurt
1/2 dl Helios Agavesirup
1/2 dl kokosblomstsukker
300 g Helios Speltmel + ca. 50 g til elting
2 ts hornsalt
Visp sammen melk, yoghurt og sukker.
Sikt inn halvparten av speltmel + hornsalt
Bland så inn forsiktig de resterende 150 g spelt.
Legg halvparten av elte-melet på benken, legg deigen på og resten av melet over.
Elt deigen forsiktig sammen.
Deigen skal være veldig løs, men om den blir suppe skal du legge til mer mel.
Når den henger fint sammen lar du den hvile 1 t i kjøleskapet.
Del deigen i 6 emner og kjevle de ca. 5 mm tykk.
Bruk en del mel i utkjevlingen!
Stek på høy varme på takke. Ca. 1-2 min pr. Side. (Lefsene trekker seg godt sammen når de stekes!)
Avkjøl i kjøkkenhåndkle.
Del lefsene i like former og smør fyll i.
Ingredienser
2 dl soyamelk
1 dl usøtet alternativ til yoghurt
1/2 dl Helios Agavesirup
1/2 dl kokosblomstsukker
300 g Helios Speltmel + ca. 50 g til elting
2 ts hornsalt
Instruksjoner
Visp sammen melk, yoghurt og sukker.
Sikt inn halvparten av speltmel + hornsalt
Bland så inn forsiktig de resterende 150 g spelt.
Legg halvparten av elte-melet på benken, legg deigen på og resten av melet over.
Elt deigen forsiktig sammen.
Deigen skal være veldig løs, men om den blir suppe skal du legge til mer mel.
Når den henger fint sammen lar du den hvile 1 t i kjøleskapet.
Del deigen i 6 emner og kjevle de ca. 5 mm tykk.
Bruk en del mel i utkjevlingen!
Stek på høy varme på takke. Ca. 1-2 min pr. Side. (Lefsene trekker seg godt sammen når de stekes!)
Avkjøl i kjøkkenhåndkle.
Del lefsene i like former og smør fyll i.
Relaterte produkter
Helios Siktet Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier