Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Lussesnurrer med fyll
Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 15
Lussekatter lages i gjerne i adventstiden og er spesielt populære til luciadagen. Lussesnurrer med fyll blir ekstra saftige og gode!
Oppskriftskreatør:
Mia Skrataas / miasmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Deig
100 g økologisk smør
2,5 dl økologisk melk
500 g Helios Siktet hvetemel
75 g Helios Lyst rårørsukker
25 g gjær
0,25 ts salt
1 ts Helios Kardemomme
0,5 g safran eller 0,25 ts Helios Gurkemeie
1 egg til pensling
Fyll
75 g økologisk smør
75 g Helios Mandler
60 g Helios Lyst rårørsukker
Bland smeltet smør og lunken melk sammen.
Rør inn gjær når blandingen er fingervarm.
Tilsett deretter safran, salt, sukker og kardemomme.
Spe på med mel til deigen er passe fast.
La deigen heve til dobbelt størrelse
Hakk mandler forholdsvis fint og bland mandlene med temperert smør og sukker.
Elt deigen lett og kjevle ut et avlangt stykke (som for kanelboller).
Smør blanding av sukker, smør og mandler over det meste av deigen, men la det være en smal stripe i den ene enden (i lengderetningen) uten fyll.
Dette er for å unngå at snurrene spretter opp under steking.
Rull degen sammen fra smurt side til usmurt, og klem enden godt inntil.
Skjær rullen i 12-15 biter.
Klem den ene av skjæreflatene godt ned mot et bakepapirkledd stekebrett.
Dette er for å minimere fyllet som siver ut under steking.
La snurrene etterheve i minst 15 minutter.
Pensle snurrene med egg og stek på 225 grader til snurrene blir gylne, omtrent 8-10 minutter.
Ingredienser
Deig
100 g økologisk smør
2,5 dl økologisk melk
500 g Helios Siktet hvetemel
75 g Helios Lyst rårørsukker
25 g gjær
0,25 ts salt
1 ts Helios Kardemomme
0,5 g safran eller 0,25 ts Helios Gurkemeie
1 egg til pensling
Fyll
75 g økologisk smør
75 g Helios Mandler
60 g Helios Lyst rårørsukker
Instruksjoner
Bland smeltet smør og lunken melk sammen.
Rør inn gjær når blandingen er fingervarm.
Tilsett deretter safran, salt, sukker og kardemomme.
Spe på med mel til deigen er passe fast.
La deigen heve til dobbelt størrelse
Hakk mandler forholdsvis fint og bland mandlene med temperert smør og sukker.
Elt deigen lett og kjevle ut et avlangt stykke (som for kanelboller).
Smør blanding av sukker, smør og mandler over det meste av deigen, men la det være en smal stripe i den ene enden (i lengderetningen) uten fyll.
Dette er for å unngå at snurrene spretter opp under steking.
Rull degen sammen fra smurt side til usmurt, og klem enden godt inntil.
Skjær rullen i 12-15 biter.
Klem den ene av skjæreflatene godt ned mot et bakepapirkledd stekebrett.
Dette er for å minimere fyllet som siver ut under steking.
La snurrene etterheve i minst 15 minutter.
Pensle snurrene med egg og stek på 225 grader til snurrene blir gylne, omtrent 8-10 minutter.
Relaterte produkter
Helios Gurkemeie
25 g
Helios Kardemomme
23 g
Helios Siktet Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier