Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Lussekatter
Baking
30 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:
Ina Shelby
Ingredienser
Instruksjoner
1 kg hvetemel
160 g rårørsukker
1,5 dl grapefruktjuice
4,5 dl vann
ca 40 gram fersk gjær
150 gram smør
3-4 klyper himalayasalt
2 ts kardemomme
6-7 tråder safran, eller mer dersom du ønsker mer markant smak
1 egg til pensling
Rosiner til pynt
Smelt smør i en kjele og rør inn sukker til det løses opp.
Bland inn vann og grapefruktjuice og varm eventuelt opp til fingertemperatur.
Bland inn gjær.
Støt safranen sammen med litt av væsken, slik at den blir helt utrørt.
Bland mel, salt og kardemomme i en bakebolle, rør sammen og tilsett deretter væsken.
Rør lett sammen med en slikkepott og elt deigen i minst 15 minutter – helst i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving med plastfolie over bollen på lunt sted i én time.
Sett ovnen på 200-210 grader. (Jeg bruker varmluft fordi jeg kjenner ovnen best med varmluft. Bruk det du pleier.)
Del deigen i to og deretter hver halvdel i 12 emner. Trill ut pølser og rull sammen i hver ende.
Trykk et par rosiner ned i hver snurr.
Legg dem på stekebrett kledt med bakepapir.
La lussekattene etterheve omtrent 20 minutter eller så lang tid det tar å lage et brett.
Pisk sammen egget og pensle lussekattene varsomt så de ikke klapper sammen.
Stek på midterste rille i ca 10-15 minutter til de ser gyldne og fine ut.
Om det ser ut som bollene blir litt brent på toppen uten at de er gjennomstekt, legg over et bakepapir for beskyttelse.
Avkjøl på rist.
Ingredienser
1 kg hvetemel
160 g rårørsukker
1,5 dl grapefruktjuice
4,5 dl vann
ca 40 gram fersk gjær
150 gram smør
3-4 klyper himalayasalt
2 ts kardemomme
6-7 tråder safran, eller mer dersom du ønsker mer markant smak
1 egg til pensling
Rosiner til pynt
Instruksjoner
Smelt smør i en kjele og rør inn sukker til det løses opp.
Bland inn vann og grapefruktjuice og varm eventuelt opp til fingertemperatur.
Bland inn gjær.
Støt safranen sammen med litt av væsken, slik at den blir helt utrørt.
Bland mel, salt og kardemomme i en bakebolle, rør sammen og tilsett deretter væsken.
Rør lett sammen med en slikkepott og elt deigen i minst 15 minutter – helst i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving med plastfolie over bollen på lunt sted i én time.
Sett ovnen på 200-210 grader. (Jeg bruker varmluft fordi jeg kjenner ovnen best med varmluft. Bruk det du pleier.)
Del deigen i to og deretter hver halvdel i 12 emner. Trill ut pølser og rull sammen i hver ende.
Trykk et par rosiner ned i hver snurr.
Legg dem på stekebrett kledt med bakepapir.
La lussekattene etterheve omtrent 20 minutter eller så lang tid det tar å lage et brett.
Pisk sammen egget og pensle lussekattene varsomt så de ikke klapper sammen.
Stek på midterste rille i ca 10-15 minutter til de ser gyldne og fine ut.
Om det ser ut som bollene blir litt brent på toppen uten at de er gjennomstekt, legg over et bakepapir for beskyttelse.
Avkjøl på rist.
Relaterte produkter
Helios Himalayasalt
180 g
Helios Kardemomme
23 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier