Kanelgifler

Baking
60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

900 g Helios Hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk (37 grader)
150 g Helios Kokosblomstsukker
1 ts salt
1 ts Helios Kardemomme
1 egg
1 pk tørrgjær
150 g smør i terninger

Fyll

4-5 ss mykt smør
2 ss Helios Ceylon kanel
4-5 ss Helios Kokosblomstsukker

Topping

Sammenvispet egg
Perlesukker

Instruksjoner

Ha alle ingrediensene, utenom smøret, i en kjøkkenmaskin.
Elt på sakte-middels fart i ca 10 minutter til du har en deig som slipper bakebollen.
Ha i smøret, delt i terninger, og elt videre i ca 10 minutter.
Dekk med lokk og la heve så lenge du har tid, gjerne to timer.
Kjevle deigen til et stort rektangel.
Smør den og strø over kanel og sukker.
Rull sammen og del opp i 5 cm tykke strimler (lager du de for smale vil de velte).
Sett på bakepapirkledd stekebrett, legg et rent kjøkkenhåndkle over, og la etterheve i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pensle med egg og strø perlesukker på.
Stek i 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter