Gulrotkake

Baking
>60 min
Antall porsjoner:
Gulrotkake! En av våre favorittkaker laget med deilig glasur av (vegansk) kremost, lønnesirup og sitron!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

6 dl malte Helios Mandler
2,5 dl bokhvetemel
1 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ts Helios Kardemomme
2 ts Helios Kanel
2 ts muskatnøtt
1 dl hakkede Helios Valnøtter (eller rosiner)
5 dl finraspet gulrot
1 tommel finraspet ingefær
1 ss Helios Eplecidereddik
5 ss Helios Moste Epler
1,5 dl Helios Lønnesirup
1 dl Helios Kokosolje
2 ss Helios Chiafrø + 8 ss vann (bland sammen)

Glasur

300 gram vegansk "kremost" (eller vanlig kremost)
5 ss Helios Lønnesirup
3 ss juice fra en sitron

Instruksjoner

Forvarm ovnen på 175 grader.
Bland sammen malte mandler, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver, kardemomme, kanel, muskatnøtt og rosiner/valnøtter i en stor bolle.
Tilsett finraspet gulrot og finraspet ingefær, bland det godt sammen.
Tilsett eplecidereddik, eplemos, lønnesirup, kokosolje, og chiafrø-blandingen til bollen og bland alt godt sammen.
Smør to runde kakeformer med kokosolje og ha bakepapir i bunnen.
Del gulrotkakeblandingen i to og hell de over i de to kakeformene.
Stek i ca 25-30 minutter eller til de blir gylne.
La kakene kjøle seg ned før du smører over glasuren.

Glasur

Miks sammen glasuringrediensene i en bolle med en skje.
Del glasurblandingen i to og smør det over begge kakene og plasser de dermed oppå hverandre.
Som pynt kan du strø over tørkede blomsterblader eller raspet gulrot.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter