Fløtekarameller med lakris

Snacks
>60 min
Antall porsjoner:
Hjemmelagde fløtekarameller er enklere enn man skulle tro! Er du glad i lakris blir de enda bedre ved å tilsette litt rålakrispulver.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

250 g sukker
5 dl kremfløte
50 g meierismør
125 g lys sirup
1 ts Helios Vaniljepulver
3 ts Helios Rålakrispulver

Instruksjoner

Finn frem en tykkbunnet kjele og tilsett sukker, kremfløte, smør og sirup.
Kok forsiktig opp og bland sammen underveis.
Skru platen på middels og la det småputre til du har en tykk og gyllen konsistens.
Rør underveis og særlig mot slutten.
Karamellen er ferdig når du har en tykk, seig masse.
Når karamellen begynner å slippe i bunnen i kjelen kan du ta dråpetesten for å sjekke om den er klar for avkjøling.
Finn frem ett glass med kaldt vann, drypp noen dråper karamell i vannet, og dersom det lar seg forme etter avkjøling er karamellen ferdig.
Ta gryten av platen og rør inn lakris og vaniljepulver. Hell røren i en form (15x20 cm) med bakepapir. Sett karamellen til avkjøling, og når den er helt avkjølt kan du dele den i terninger.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter