Eplekompott med sprø crumble, planteyoghurt og kakaonibs
Dessert
15 min
Antall porsjoner: 4
Sprø crumble er alltid en sikker vinner. Server med frukt eller bærkompott etter hva som er i sesong - her blir det en deilig eplekompott med smak av kanel!
Sprø crumble
1 dl havregryn
1 dl mandelmel
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje
1 klype flaksalt
Eplekompott
3 røde høstepler
2 ss vann
2 ss lønnesirup
1/2 ts kanel
1 klype flaksalt
Til servering
2 dl fet planteyoghurt, for eksempel havre eller kokos
2 ss kakaonibs
Rist havregryn og mandelmel i en tørr, middels varm panne i et par minutter under omrøring, til det begynner å lukte litt som nøtter.
Hell i sirup, olje og en klype salt.
Rør om og fres i ytterligere 1-2 minutter, til fargen har blitt gyllen.
Del eplene og fjern kjernen før du skjærer dem opp i terninger.
Kok sammen med resten av kompott-ingrediesene til det har bitt kompott.
Server kompotten toppet med sprø crumble, en dæsj yoghurt og kakaonibs.
Ingredienser
Sprø crumble
1 dl havregryn
1 dl mandelmel
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje
1 klype flaksalt
Eplekompott
3 røde høstepler
2 ss vann
2 ss lønnesirup
1/2 ts kanel
1 klype flaksalt
Til servering
2 dl fet planteyoghurt, for eksempel havre eller kokos
2 ss kakaonibs
Instruksjoner
Rist havregryn og mandelmel i en tørr, middels varm panne i et par minutter under omrøring, til det begynner å lukte litt som nøtter.
Hell i sirup, olje og en klype salt.
Rør om og fres i ytterligere 1-2 minutter, til fargen har blitt gyllen.
Del eplene og fjern kjernen før du skjærer dem opp i terninger.
Kok sammen med resten av kompott-ingrediesene til det har bitt kompott.
Server kompotten toppet med sprø crumble, en dæsj yoghurt og kakaonibs.