Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Brød med rugflak
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 1
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
100 g Helios Rugflak
700 g hvetemel
6 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
Litt ekstra mel til utbaking
Elt sammen alle ingrediensene til du har en jevn deig.
Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et lokk og la heve i 1-2 timer.
Set ovnen på 250 grader over- og undervarme og sett et stekebrett inni.
Brett deigen noen ganger over seg selv og form til slutt et rundt brød som du legger på et bakepapir.
Strø litt mel over og dekk med et kjøkkenhåndkle.
La etterheve på kjøkkenbenken i ca 20 minutter.
Pensle brødet med litt vann og strø over rugflak til pynt, eller la det være som det er.
Snitt også gjerne i overflata av brødet med en skarp kniv.
Dra bakepapiret over på det varme stekebrettet og stek brødet på nederste rille i 15 minutter.
Legg gjerne 1-2 isbiter eller skvett 0,5 dl vann inn i ovnen før du lukker igjen ovnsdøra.
På denne måten er du sikret sprø skorpe.
Etter 15 minutter senker du temperaturen til 200 grader og steker i 30 minutter til.
Bank på undersida av brødet for å høre etter en hol lyd.
Hører du det er brødet ferdig stekt.
Avkjøl brødet på rist.
Nyt digg hjemmelagd brød med deilig rugsmak.
Ingredienser
100 g Helios Rugflak
700 g hvetemel
6 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
Litt ekstra mel til utbaking
Instruksjoner
Elt sammen alle ingrediensene til du har en jevn deig.
Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et lokk og la heve i 1-2 timer.
Set ovnen på 250 grader over- og undervarme og sett et stekebrett inni.
Brett deigen noen ganger over seg selv og form til slutt et rundt brød som du legger på et bakepapir.
Strø litt mel over og dekk med et kjøkkenhåndkle.
La etterheve på kjøkkenbenken i ca 20 minutter.
Pensle brødet med litt vann og strø over rugflak til pynt, eller la det være som det er.
Snitt også gjerne i overflata av brødet med en skarp kniv.
Dra bakepapiret over på det varme stekebrettet og stek brødet på nederste rille i 15 minutter.
Legg gjerne 1-2 isbiter eller skvett 0,5 dl vann inn i ovnen før du lukker igjen ovnsdøra.
På denne måten er du sikret sprø skorpe.
Etter 15 minutter senker du temperaturen til 200 grader og steker i 30 minutter til.
Bank på undersida av brødet for å høre etter en hol lyd.
Hører du det er brødet ferdig stekt.
Avkjøl brødet på rist.
Nyt digg hjemmelagd brød med deilig rugsmak.
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier