En enkel pai som er ferdig i en fei, og som ikke skal stekes. Den har derimot godt av å stå noen timer i kjøleskapet før servering. Her kan du bruke blåbær, solbær eller bjørnebær. Eller en blanding.
Oppskriftskreatør: Caroline Schjærve
300-400 gram friske bær (jeg brukte her blåbær fra skogen og litt økologiske solbær fra bærgården Østre enger)
4 ss Helios Rårørsukker
300 gram søte kjeks (f eks økologisk havrekjeks fra helsekosten, eller BIXIT fra vanlig butikk)
150 gram meierismør
2 bananer
200 gram kremost naturell
3 dl kremfløte
5 ss melis
Bland bær og rårørsukker sammen, og la dette stå på benken mens du forbereder kaken.
Kjeksen knuses fint. Du kan for eksempel ha kjeksen i en ildfast form og knuse den med bunnen av et glass.
Rør inn smeltet smør.
Fordel denne massen i en paiform, bruk et glass til å trykke den litt ned i formen.
Bananen skjæres i skiver og fordeles oppå kjeksbunnen.
Pisk kremfløten og melisen til en myk krem.
Litt før den begynner å bli stiv har du i kremosten.
Smak til med mer melis om du vil.
Bruk en slikkepott og bre ostekremen over kjeksbunnen med bananbitene.
På toppen har du bærene.
Ingredienser
300-400 gram friske bær (jeg brukte her blåbær fra skogen og litt økologiske solbær fra bærgården Østre enger)
4 ss Helios Rårørsukker
300 gram søte kjeks (f eks økologisk havrekjeks fra helsekosten, eller BIXIT fra vanlig butikk)
150 gram meierismør
2 bananer
200 gram kremost naturell
3 dl kremfløte
5 ss melis
Instruksjoner
Bland bær og rårørsukker sammen, og la dette stå på benken mens du forbereder kaken.
Kjeksen knuses fint. Du kan for eksempel ha kjeksen i en ildfast form og knuse den med bunnen av et glass.
Rør inn smeltet smør.
Fordel denne massen i en paiform, bruk et glass til å trykke den litt ned i formen.
Bananen skjæres i skiver og fordeles oppå kjeksbunnen.
Pisk kremfløten og melisen til en myk krem.
Litt før den begynner å bli stiv har du i kremosten.
Smak til med mer melis om du vil.
Bruk en slikkepott og bre ostekremen over kjeksbunnen med bananbitene.