Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Amerikanske kanelboller med spelt
Baking
30 min
Antall porsjoner: 20
Oppskriftskreatør:
Caroline Schjærve
Ingredienser
Instruksjoner
800 g. finmalt speltmel
25 g. fersk gjær
2 dl. romtemperert H-melk
2 dl. romtemperert fløte
1 ts. Helios Kardemomme
1/2-1 ts. Helios Vaniljepulver
100 g. Helios Rårørsukker
1 ss. Helios Grapefruktjuice
150 g. smør, i terninger
1 klype salt
Fyll
50 g. smeltet smør
1,5 dl. Helios Kokosblomstsukker
3 ss. Helios Ceylon kanel
Glasur
150 g. kremost naturell
8 ss. melis
Noen dråper vaniljeessens (smak deg frem)
litt melk
Bland sammen alle ingrediensene, unntatt smøret.
Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok hvis du har – hvis ikke så kan du kna fint med hendene også.
Kna til alt er samlet.
Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen.
Husk at spelt ikke trengs å eltes like lenge som hvetemelet, men ikke vær redd for å kna så godt at alt er blandet inn!
Du skal få en jevn og glatt deig.
Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk.
La deigen heve under et klede på kjøkkenbenken så lenge du har tid, til ca. dobbel størrelse.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne.
Pensle på med smør&sukkerblandingen. Et godt lag.
Rull sammen deigen så du har en pølse.
Skjær opp pølsen i biter og legg bollene på et stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen av bolledeigen.
Pensle med egg og stek på 200 grader til de er gyldne, ca 10 minutter.
Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart.
Ingredienser
800 g. finmalt speltmel
25 g. fersk gjær
2 dl. romtemperert H-melk
2 dl. romtemperert fløte
1 ts. Helios Kardemomme
1/2-1 ts. Helios Vaniljepulver
100 g. Helios Rårørsukker
1 ss. Helios Grapefruktjuice
150 g. smør, i terninger
1 klype salt
Fyll
50 g. smeltet smør
1,5 dl. Helios Kokosblomstsukker
3 ss. Helios Ceylon kanel
Glasur
150 g. kremost naturell
8 ss. melis
Noen dråper vaniljeessens (smak deg frem)
litt melk
Instruksjoner
Bland sammen alle ingrediensene, unntatt smøret.
Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok hvis du har – hvis ikke så kan du kna fint med hendene også.
Kna til alt er samlet.
Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen.
Husk at spelt ikke trengs å eltes like lenge som hvetemelet, men ikke vær redd for å kna så godt at alt er blandet inn!
Du skal få en jevn og glatt deig.
Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk.
La deigen heve under et klede på kjøkkenbenken så lenge du har tid, til ca. dobbel størrelse.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne.
Pensle på med smør&sukkerblandingen. Et godt lag.
Rull sammen deigen så du har en pølse.
Skjær opp pølsen i biter og legg bollene på et stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen av bolledeigen.
Pensle med egg og stek på 200 grader til de er gyldne, ca 10 minutter.
Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kardemomme
23 g
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier