Sprø tofu i rød curry med risnudler

Huvudrätt
30 min
Antall porsjoner:
Denne veganske og glutenfri retten er smaksrik, frisk og enkel å lage.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

3 pakker Helios Tofu, i terninger
1 liten løk, finhakket
2 paprika, skåret i tynne skiver
2 hvitløksfedd, knust
2 ss Helios Kokosolje
1 liten boks (115 g) vegansk* Panang rød currypaste (*les innholdsfortegnelsen hvis det er viktig for deg at den er vegansk)
6 kaffir limeblader (valgfri, men anbefales)
3 ss Helios Peanøttsmør
1 1/2 boks (600 ml) Helios Kokosmelk
Ca. 2 ss Helios Soyasaus Tamari
Risnudler* (eller lignende) å servere til (*Stek så mye du vil ha. De enkleste måten er å bare legge dem i kokevarmt vann i ca. 3 minutter og hell deretter av vannet og server.)
Ca. 5 dl fersk spinat eller sautert grønnkål å servere til (valgfritt)
Basilikum/koriander/persille/chiliflak, hakkede salte peanøtter og friske limeskiver til servering.

Instruksjoner

Sett en wokpanne (eller en stor stekepanne) på middels varme. Tilsett en spiseskje kokosolje og den oppkuttede tofuen. Stek til de begynner å få en sprø overflate og sett det til siden.
Tilsett den siste spiseskjeen med kokosolje sammen med den hakkede løken. Stek i 1 minutt før du tilsetter paprikaen og hvitløk. Stek i ytterligere ett minutt og tilsett så rød currypaste og peanøttsmør.
Stek i noen minutter og rør innimellom. Hell over kokosmelk og legg i limeblader og en spiseskje soyasaus. Bland deretter inn de stekte tofu-terningene.
Kok opp og senk deretter varmen slik at curryen kan putre i ca. 15 minutter. Rør om jevnlig. Smak til og tilsett mer soyasaus, en teskje om dagen, hvis det trengs. Ta så av varmen.
Fjern så kaffir limeblader.
Legg i en håndfull vaskede spinatblader (eller grønnkål) i dype tallerkner.
Legg over de kokte risnudlene (alternativt ris eller quinoa om du foretrekker det) i hver tallerken og hell så en generøs mengde av curryen over.
Pynt med valgfrie friske urter, hakkede peanøtter og tørkede chiliflak for et lite ekstra kick hvis du liker det. Avslutt med å skvise litt limejuice over.
Server og nyt!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter