Sprø mandeltofu med syltede grønnsaker og sort ris

Hovedrett
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

3 dl sort ris
6 dl vann
1 ss buljongpulver

Syltede grønnsaker

1 agurk
2 rødløk
1 dl Helios Eplecidereddik
1 dl Helios Lønnesirup
3 dl vann
1 ts Helios Himalaysalt

Mandeltofu

1 pakke Helios Tofu Naturell
3 ss maisstivelse
2 ss Helios Kokosolje
3 ss Helios Mandelsmør
2 ss Helios Soyasaus Tamari
2 ss frisk, revet ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss Helios Lønnesirup
1 ss sesamolje
Saften av 1/2 lime

Tilbehør

Søt chilisaus
Frisk koriander
Helios Sesamfrø

Instruksjoner

Skyll risen og tilsett deretter vann og buljong.
Kok opp og la det småkoke i ca. 25 minutter.
Skjær løk og agurk i tynne strimler, helst med mandolin, og legg dem deretter i en krukke med lokk.
Bland sammen eddik, lønnesirup, vann og salt, og hell deretter blandingen over agurk og løk.
Sett lokket på og la det stå fram til det er tid for å spise.
Skjær tofu i terninger. Sikt deretter maisstivelse over tofubitene og sørg for at alle sider er dekket.
Stek deretter tofubitene sprø i kokosolje i ca. 10 minutter.
Bland sammen mandelsmør, soya, ingefær, hvitløk, lønnesirup og sesamolje og hell dette over tofubitene.
Stek i ytterligere 5 minutter, så blandingen fester seg godt i bitene.
Server den stekte tofuen over risen og topp med syltede grønnsaker, søt chilisaus, koriander og sesamfrø.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter