Tofu i sursøt saus med glassnudler og sprø grønnsaker

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
I sursøt saus samles søte og syrlige ingredienser til en smaksrik opplevelse. I denne oppskriften får tofu suge til seg smakene fra sausen og serveres med glassnudler og sprø grønnsaker. Tips! Har du det travelt? Kjøp en ferdig sursøt saus på glass.

Ingredienser

Sursøt saus (kan kjøpes ferdig)

2 hvitløksfedd
2 ts finrevet fersk ingefær
1 ss tomatpuré
1/2 ts Helios Chiliflak
Olje å steke i
1 dl riseddik
1 dl fersk eller hermetisert ananas
1/2 dl Helios Lønnesirup
1 ss soya
2 ts maisstivelse
1 ss vann

Crispy tofu

400 g Helios Naturell Tofu
Salt og pepper
Olje å steke i

Til servering

4 porsjoner glassnudler
Rødkål
Sukkererter
Vårløk
Frisk chili

Instruksjoner

Tørk tofuen først helt tørr med litt tørkepapir.
Skjær tofuen i firkanter og legg den på tørkepapir.

Sursøt saus

Tilbered deretter sausen.
Skrell og finhakk eller riv hvitløken. Finhakk ananasen.
Bland sammen med ingefær, tomatpuré og chiliflak i en kasserolle med olje.
Stek på middels varme i ca. 2 minutter.
Rør om så det ikke brenner seg.
Tilsett riseddik, ananas, sirup og soya.
Rør og la alt koke opp.
La koke i noen minutter.
Bland maisstivelsen i litt vann og tilsett den.
La sausen koke i omtrent 10 minutter.
Smak til og tilsett eventuelt mer sirup, soya, eddik eller chili hvis nødvendig.
Ta sausen av platen.

Tofu og servering

Stek tofuen gylden i en varm stekepanne med olje i partier.
Dryss over salt og pepper på tofuen og ta den av platen i noen minutter.
Hell den så i sausen og bland godt.
Kok nudlene etter instruksjonen på pakningen.
Kutt rødløk, sukkererter, vårløk og chili i tynne strimler.
Legg nudler i skåler og topp med kål, sukkererter, vårløk, chili og tofu i sursøt saus.

Lignende oppskrifter