Blomkålvinger

Forrett
60 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Blomkålvinger

1 blomkålhode
1,5 dl mel (gjerne glutenfritt)
2 dl plantemelk
1 ts løkpulver
1 ts røkt paprika
1 ts spisskummen
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 klype chili

Glasering

3 ss Helios Lønnesirup
1 ts Helios Tamari (soyasaus)
1 ts sesamfrø
1 ts riven ingefærrot
1/4 ts pepper

Cashew-dip

100 g Helios Cashewnøtter
0,5 dl vann
1 ss sitronsaft
1 klype salt
Litt nykverna pepper

Instruksjoner

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del blomkål i buketter og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek blomkålen i 20 minutter.
Visp sammen melk, mel og krydder i ei flat skål.
Dypp de ovnsbakte blomkålbukettene i røra, og legg tilbake på stekebrettet.
Stek i nye 20 minutt.
Rør sammen ingrediensene til glaseringen, ingefærroten river du på et zesterjern eller et lite rivjern.
Pensle blomkålbukettene med glasering og stek i 5-7 minutter til.
Lag cashewdipping ved å kjøre sammen bløtlagde cashewnøtter med resten av ingrediensene i ei matmølle.
Har du glemt å bløtlegge nøttene kan du koke de i ti minutter og så skylle de i kaldt vann istedenfor.
Nyt blomkålvingar og dip med det samme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter