Denne blandingen av varme tomater og iskald mozarella er uslåelig. Toppet med crunchy krutonger og frisk basilikum er dette en rett du både blir mett og glad av.
Oppskriftskreatør: Line Bruu
2-3 store håndfuller cherrytomater
2 pakker bøffelmozarella
½ surdeigsbrød (eller annet godt brød) med skorpe
Helios Olivenolje
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
½ potte basilikum
Balsamicoeddik
Maldonsalt
2 ts Helios Kokosblomstsukker
En klype kajennepepper
Salt
Pepper
Sett ovnen på 160°C.
Riv brødet i like store biter.
Legg dem på en langpanne og hell over olivenolje blandet med ½ ts salt, løkpulver og hvitløkspulver.
Massér olje og krydder godt inn i brødbitene og legg dem utover platen uten at de overlapper hverandre.
Stek i ovnen til de er gyllene og sprø. Følg med underveis.
Ta krutongene ut når de er ferdig og sett ovnen på 225°C.
Legg tomatene i en form og hell over noen ss olivenolje, noen klyper salt, pepper, kokossukker og kajennepepper.
Stek tomatene midt i ovnen i 20-30 minutter eller til de begynner å få mørke flekker på skinnet.
Ta dem ut og la dem kjøle ned litt.
Riv iskald mozarella i biter og legg i bunnen av et fat.
Hell over de lune tomatene og den deilige juicen som har samlet seg i bunnen av fatet.
Legg på krutonger, basilikumblader, litt balsamico og en dryss med salt og pepper.
Ingredienser
2-3 store håndfuller cherrytomater
2 pakker bøffelmozarella
½ surdeigsbrød (eller annet godt brød) med skorpe
Helios Olivenolje
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
½ potte basilikum
Balsamicoeddik
Maldonsalt
2 ts Helios Kokosblomstsukker
En klype kajennepepper
Salt
Pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 160°C.
Riv brødet i like store biter.
Legg dem på en langpanne og hell over olivenolje blandet med ½ ts salt, løkpulver og hvitløkspulver.
Massér olje og krydder godt inn i brødbitene og legg dem utover platen uten at de overlapper hverandre.
Stek i ovnen til de er gyllene og sprø. Følg med underveis.
Ta krutongene ut når de er ferdig og sett ovnen på 225°C.
Legg tomatene i en form og hell over noen ss olivenolje, noen klyper salt, pepper, kokossukker og kajennepepper.
Stek tomatene midt i ovnen i 20-30 minutter eller til de begynner å få mørke flekker på skinnet.
Ta dem ut og la dem kjøle ned litt.
Riv iskald mozarella i biter og legg i bunnen av et fat.
Hell over de lune tomatene og den deilige juicen som har samlet seg i bunnen av fatet.
Legg på krutonger, basilikumblader, litt balsamico og en dryss med salt og pepper.