Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Quinoasalat med smak av Marokko
Salat
30 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
2,5 dl Helios Quinoa
4,5 dl vann
1 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts salt
1/2 aubergine
1/2 squash
2-3 ss Helios Olivenolje
1 fedd hvitløk
Saft fra 1/2 sitron
1-2 dl frisk koriander
1-2 dl frisk mynte
2 avokado
50 g rosiner
1 tomat
1 dl Helios Mandler
Salt og pepper
Skyll quinoane i et dørslag til det slutter å skumme.
Ha quinoa, vann, salt og kanel i en liten kasserolle og kok opp.
La småkoke under lokk i ca 15 min, til frøene har åpnet seg.
Rør rundt med en gaffel og la dampe av seg litt før du heller over på en tallerken og lar det avkjøle.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del auberginen i tynne halvmåner og squashen i litt tykkere skiver.
Pensle med olivenolje på begge sider og legg på en rist.
Strø over litt salt.
Stek i ovnen til de er myke og begynner å bli brente i kantene, ca 20 min.
Ta de ut, ha de over i en bolle.
Press hvitløksfeddet og bland det inn i grønnsakene sammen med 1 ss olivenolje.
La avkjøle.
Rist mandlene i en tørr, varm stekepanne til de nesten blir brente.
La avkjøle og grovhakk.
Del avokadoane i to, fjern steinen og del kjøttet opp i terninger og ta de ut av skallet med en spiseskje.
Del tomaten i to, fjern innmaten med en teskje og del skallet i terninger.
Bland quinoa, sitronsaft og stekte grønsaker. Ha over avokado, tomat, koriander, mynte, rosiner og mandler.
Krydre med salt og pepper, og gjerne en ekstra skvis sitron på toppen.
Ingredienser
2,5 dl Helios Quinoa
4,5 dl vann
1 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts salt
1/2 aubergine
1/2 squash
2-3 ss Helios Olivenolje
1 fedd hvitløk
Saft fra 1/2 sitron
1-2 dl frisk koriander
1-2 dl frisk mynte
2 avokado
50 g rosiner
1 tomat
1 dl Helios Mandler
Salt og pepper
Instruksjoner
Skyll quinoane i et dørslag til det slutter å skumme.
Ha quinoa, vann, salt og kanel i en liten kasserolle og kok opp.
La småkoke under lokk i ca 15 min, til frøene har åpnet seg.
Rør rundt med en gaffel og la dampe av seg litt før du heller over på en tallerken og lar det avkjøle.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del auberginen i tynne halvmåner og squashen i litt tykkere skiver.
Pensle med olivenolje på begge sider og legg på en rist.
Strø over litt salt.
Stek i ovnen til de er myke og begynner å bli brente i kantene, ca 20 min.
Ta de ut, ha de over i en bolle.
Press hvitløksfeddet og bland det inn i grønnsakene sammen med 1 ss olivenolje.
La avkjøle.
Rist mandlene i en tørr, varm stekepanne til de nesten blir brente.
La avkjøle og grovhakk.
Del avokadoane i to, fjern steinen og del kjøttet opp i terninger og ta de ut av skallet med en spiseskje.
Del tomaten i to, fjern innmaten med en teskje og del skallet i terninger.
Bland quinoa, sitronsaft og stekte grønsaker. Ha over avokado, tomat, koriander, mynte, rosiner og mandler.
Krydre med salt og pepper, og gjerne en ekstra skvis sitron på toppen.
Relaterte produkter
Helios Olivenolje Spansk Extra Virgin
500 ml
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Lignende oppskrifter
Tomat- og mozzarellasalat
Lun pastasalat med pesto og bok choy
Vegetarisk "tunfisksalat" med kikerter
Jordbærsalat
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier