Både halloumiost og quinoa er relativt nye i det norske kjøkken. Halloumiost har sin opprinnelse fra Kypros, mens quinoa skal ha blitt brukt i Andesområdene allerede på inkaenes tid. Begge har mange bruksområder og passer godt sammen i denne enkle og smakfulle salaten.
Oppskriftskreatør: Mia Skrataas / miasmat.no
1 dl Helios Hvit quinoa
1 granateple
1 mango
250 g halloumiost
150 g spinat
2 ss økologisk honning
4 ss saft fra økologisk lime
4 ss Helios Olivenolje
Pepper
Tilbered quinoa som anvist på pakken og la den avkjøles.
Bland sammen dressing av honning, limesaft, olivenolje og smak til med pepper.
Rens granateplet, vask spinaten, skrell mangoen og skjær mangoen i mindre biter.
Skjær halloumiosten i skiver og stek disse på hver side på middels varme i panna.
Bland sammen quinoa, granateple, mango og spinat, topp det hele med skiver av halloumiost og hell dressing over.
Ingredienser
1 dl Helios Hvit quinoa
1 granateple
1 mango
250 g halloumiost
150 g spinat
2 ss økologisk honning
4 ss saft fra økologisk lime
4 ss Helios Olivenolje
Pepper
Instruksjoner
Tilbered quinoa som anvist på pakken og la den avkjøles.
Bland sammen dressing av honning, limesaft, olivenolje og smak til med pepper.
Rens granateplet, vask spinaten, skrell mangoen og skjær mangoen i mindre biter.
Skjær halloumiosten i skiver og stek disse på hver side på middels varme i panna.
Bland sammen quinoa, granateple, mango og spinat, topp det hele med skiver av halloumiost og hell dressing over.