Kikertsalat

Salat
30 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

400 g Helios Kikerter på boks
1 fedd hvitløk
1 rød chili
1/2 rødløk
Saft fra 1/4 sitron
4 ss Helios Olivenolje
1 ss rødvinseddik
1/2 agurk
15 cherrytomater
1/2 korianderplante
Salt og pepper

Instruksjoner

Skyll kikertene gjennom et dørslag til det slutter å skumme.
Gni kikertene mellom fingrene eller mellom to kjøkkenhåndklær til skallet/hinna rundt løsner.
Skallet fjerner du enkelt ved å ha kikertene i en skål, fylle godt med vann og så helle av vannet igjen, uten å helle ut kikertene.
Om du gjør det noen ganger vil alt skallet være fjernet.
Rør sammen olivenolje, sitronsaft, rødvinseddik i en bolle.
Ha i finhakket hvitløk og chili.
Hinna og frø inne i chilien fjerner du enkelt ved å skrape med en teskje.
Del agurken i to og skrap ut det våte i midten med en teskje her også.
Del opp agurk og tomat i biter, finhakk koriander.
Bland alt godt sammen og krydre godt med salt og pepper.
Velbekomme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter