Søtpotet- og kikertgryte

Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

1 ss Helios Kokosolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Helios Gurkemeie
1 ss Helios Spisskummen
1 ts chiliflak
2 ss Helios Tomatpuré
2 x 400 ml Helios Hakket tomat
1 stor søtpotet
400 g Helios Kikerter
400 ml Helios Kokosmelk
2 ss Helios Eplecidereddik
2 dl Helios Quinoa
4 dl vann

Instruksjoner

Skrell og del løk og søtpotet i terninger, finhakk hvitløk.
Varm olje i ei gryte og ha i løken.
Surr løken til den blir blank, bland så inn hvitløk, gurkemeie, spisskummen og tomatpuré.
Bland godt og la frese i 2 minutter.
Hell over hakket tomat og kok opp.
Skyll kikertene gjennom et dørslag, la renne godt av seg.
Ha kikerter og søtpotet i gryta.
Ha i kokosmelk og eplecidereddik.
La gryta småkoke uten lokk i ca 30 minutter.
Sett på quinoaen, så er gryta ferdig når quinoaen er ferdigkokt.
Skyll quinoaen gjennom et dørslag til den slutter å skumme.
Ha quinoa og vann i en liten kasserolle, sett på lokk og kok opp.
La småkoke under lokk til quinoaen åpner seg og får "små haler".
Løft av lokket og la dampe tørr rett før servering.
Smak om gryta trenger mer chili og servér gryte med quinoa til.
Velbekomme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter