Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Salat med søtpotet, avokado og krydrede kikerter med yoghurtsaus
Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Fantastisk god salat med mettende søtpotet, avokado og deilige krydrede kikerter, toppet med en frisk yoghurtsaus.
Oppskriftskreatør:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruksjoner
2 middels store søtpoteter
2 avokado
1 romanosalat
250 gram cherrytomater
Ca. 100 gram Helios Dadler
1 agurk
2 ss Helios Olivenolje
Krydrede kikerter
2 bokser Helios Kikerter
1 ss Helios Olivenolje
1 ss garam masala
1 ss Helios Paprikapulver
2 ts Helios Lønnesirup
2 ss Helios Soyasaus Tamari
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper etter smak
Yoghurtdressing
2 dl plantebasert yoghurt (gjerne en tykkere variant)
1 fedd hvitløk
1 bundt persille
En klype svart pepper
Sett ovnen på 225 grader.
Skjær søtpotet i terninger og dekk med med olivenolje og salt.
Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter til de har fått en myk og fin overflate.
I mellomtiden kan du gå til neste steg i oppskriften.
Varm oljen i en stekepanne og tilsett kikerter (drenert), soya og krydder.
Stek i ca. 10 minutter og klem til slutt saften fra lime og lønnesirup over.
Smak til med salt og pepper.
Skjær salat, dadler og avokado i mindre biter.
Del tomatene i to og kutt opp agurk.
Bland alle ingrediensene i sausen sammen til en glatt krem.
Server og nyt!
Ingredienser
2 middels store søtpoteter
2 avokado
1 romanosalat
250 gram cherrytomater
Ca. 100 gram Helios Dadler
1 agurk
2 ss Helios Olivenolje
Krydrede kikerter
2 bokser Helios Kikerter
1 ss Helios Olivenolje
1 ss garam masala
1 ss Helios Paprikapulver
2 ts Helios Lønnesirup
2 ss Helios Soyasaus Tamari
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper etter smak
Yoghurtdressing
2 dl plantebasert yoghurt (gjerne en tykkere variant)
1 fedd hvitløk
1 bundt persille
En klype svart pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 225 grader.
Skjær søtpotet i terninger og dekk med med olivenolje og salt.
Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter til de har fått en myk og fin overflate.
I mellomtiden kan du gå til neste steg i oppskriften.
Varm oljen i en stekepanne og tilsett kikerter (drenert), soya og krydder.
Stek i ca. 10 minutter og klem til slutt saften fra lime og lønnesirup over.
Smak til med salt og pepper.
Skjær salat, dadler og avokado i mindre biter.
Del tomatene i to og kutt opp agurk.
Bland alle ingrediensene i sausen sammen til en glatt krem.
Server og nyt!
Relaterte produkter
Helios Soyasaus Tamari
250 ml
Helios Olivenolje Spansk Extra Virgin
500 ml
Helios Paprikapulver
28 g
Helios Dadler
150 g
Lignende oppskrifter
Stekt ris med grønnsaker
Gulrotsuppe med gurkemeie og chili
Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat
Ratatouille
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier