Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat

Hovedrett
60 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

600-700 g gulrot
1 løk
3-4 fedd hvitløk
2 ss Helios Olivenolje
1 ss flaksalt
1 ts Helios Spisskummen
1/2 ts Helios Pepper
400 g Helios Hakket tomat
1 ts Helios Basilikum
5-6 dl kraft eller vann + Helios Grønnsaksbuljong
Serveres med
Brødkruttonger
Frisk persille

Instruksjoner

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Skrell og del gulrot, løk og hvitløk i grove biter.
Fordel utover et stekebrett og ringle over olivenolje, spisskummen, salt og pepper.
Stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
Vend på bitene 2-3 gangaer i løpet av steketiden.
Varm opp kraften eller buljongvannet.
Kjør de ovnsbakte grønnsakene til en glatt puré sammen med hakket tomat.
Du kan bruke ei matmølle, en blender eller en stavmikser.
Spe med den varme krafta og server med det samme.
Blir det litt å vente før suppa skal serveres er det bare å ha den i over i ei gryte og holde den varm.
Brødkruttonger kan du lage enklest ved å riste brødskiver i en brødrister og dele i terninger.
Velbekomme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter