Krydret linsesuppe med aprikos

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Krydret linsesuppe er en klassisk vinterrett som er enkel og rask å lage, og smaker alltid like godt. Trikset for å få en skikkelig god linsesuppe er å hakke opp et par aprikoser for en myk sødme og toppe den med rødløk, aprikoser og hvitløk som sprøstekes i krydder og kokosolje.

Ingredienser

2 ss kokosolje
4 hvitløksfedd
1 rødløk
6 tørkede aprikoser
1 ss revet, fersk ingefær
2 ts karri
1 ts gurkemeie
1 zucchini
3 dl røde linser
3 dl vann
2 bokser kokosmelk
2 ts havsalt
70 g babyspinat

Instruksjoner

Varm kokosoljen i en stor gryte.
Skjær rødløken i skiver og hakk hvitløk og aprikoser.
Legg halvparten til siden.
Fres resten i oljen sammen med revet ingefær, karri og gurkemeie.
Tilsett zucchini og la det stekes til det har blitt mykt.
Hell i linser, vann, kokosmelk og salt.
La det småkoke i 20-25 minutter.
Smak til og tilfør mer salt eller krydder ved behov.
Skru av varmen og rør inn spinaten.
Varm 1 ss kokosolje i en stekepanne og stek resten av hvitløken, løken og aprikosen.
Server suppen i skåler og topp med en spiseskje stekt hvitløk, løk og aprikos.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter