Kokos- og linsesuppe

Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 6
Dette er en deilig og mettende suppe med litt tyggemotstand. Den er vegansk om du dropper å toppe den med yoghurt, og smaker ekstra godt servert med nanbrød og toppet med litt ekstra hakket chili.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

1 løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 bit ingefær, revet
2 ts Helios Koriander
2 ts Helios Spisskummen
1 ts Helios Gurkemeie
½ ts Helios chiliflak eller 1 fersk chili (hakket)
Helios Kokosolje til steking
1 boks Helios Kokosmelk
1 boks Helios Tomater, hakkede
2,5 dl røde linser, skylt
1,5 dl revet kokos
2 ts salt
5 dl vann
300 g spinat, fersk eller frossen, grovt hakket
Fersk koriander, hakket
Evt. yoghurt naturell

Instruksjoner

Stek løken i kokosolje på medium varme til den er blank og myk.
Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 5 minutter til under omrøring.
Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chili og rør om.
Bland i kokosmelk, tomater, linser, kokos, vann og salt.
Kok opp og la det koke på medium varme under lokk i ca. 30 minutter.
Rør hvert femte minutt.
Tilsett spinat og kok et par minutter til.
Smak til om suppen trenger mer salt og pepper, og rør inn hakket koriander.
Topp eventuelt med litt yoghurt naturell eller plantebasert alternativ til yoghurt.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter