Hummussalat med ristet gresskar og urtemarinert tofu

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Er ikke hummussalat en god oppfinnelse? Utrolig godt og mettende og perfekt som restemat! I salaten har vi ristet gresskar, massert grønnkål og marinert tofu.

Ingredienser

Hummus

2 bokser (til sammen 800 gram) kokte kikerter
2 ss tahini
1 dl vann
1 ss sitronsaft
1 ts malt spisskummen
Flaksalt

Topping

1 gresskar, for eksempel Butternut, Hokkaido eller Muskatt
100 gram grønnkål
3 røde plommer, eller 2 røde epler
40 gram ristede nøtter eler frø
1 ss rapsolje
Flaksalt og nykvernet sort pepper

Urtemarinert tofu

1 pakke naturell tofu (275 gram)
3 ss kaldpresset rapsolje
2 ss vann
1 ss eplecidereddik
1 ss dijonsennep
1 ts lønnesirup
2 solide håndfuller fersk persille + litt ekstra til pynt
Flaksalt og nykvernet sort pepper

Instruksjoner

Hell av vannet på kikertene.
Miks sammen med resten av ingrediensene til hummusen og smak til med salt.
Varm ovnen opp til 200°C.
Skrubb gresskaret og del det på midten, skrap ut kjernene og skjær resten i mindre biter.
Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter, masser med olje og en klype salt til de mykner.
Legg gresskaret på et stekebrett dekket av bakepapir og hell på litt olje.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, til gresskaret har myknet og fått en gyllen farge.
Legg inn grønnkålen de siste 5 minuttene av tiden.
Skjær tofuen i terninger.
Fres i litt olje i en stekepanne til bitene har fått en lett, gyllen farge på alle sider.
Miks sammen ingrediensene til marinaden og bland det med den freste tofuen.
Skjær plommen i båter og bland sammen med de ristede grønnsakene.
Legg et lag hummus i bunnen på fire tallerkner.
Topp med grønnsaksblandingen, tofu og valnøtter.
Drypp over litt av urtemarinaden.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter