Gulrotsuppe med søtpotet og kokos

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Denne kremede suppen redder hverdagen! Alt du trenger er litt grønnsaker og ingredienser du vanligvis har stående i skapet. Topping gjør alle supper bedre, så prøv med litt stekt tofu og grønnkål hvis du vil unne deg litt hverdagsluksus.

Ingredienser

1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
500 g gulrøtter
300 g søtpotet i terninger
1 ss Helios kokosolje
2 dl røde linser
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts frisk ingefær
1/2 ts gurkemeie
2 ts flaksalt
1 boks Helios kokosmelk
1 ss sitronsaft

Topping

Plantebasert yoghurt
1 pakke Helios marinert tofu, i terninger
Grønnkål, hakket

Instruksjoner

Skrell og hakk løk, hvitløk, gulrøtter og søtpotet.
Hell kokosolje i en stor kasserolle og legg i grønnsakene.
La de mykne på middels varme i ca. 10 minutter.
Hell i resten av ingrediensene og la det koke opp.
Senk så varmen og la det småkoke i 15 minutter.
Mens suppen koker steker du tofu og grønnkål sprøtt i litt olje sammen med det siste hvitløksfeddet.
Når grønnsakene har myknet, miks suppen glatt med en stavmikser eller blender.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Fordel i fire skåler, drypp over litt yoghurt, topp med grønnkål og tofu.
Server og nyt!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter