Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Firkløverkake
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 10
Firkløverkake er saftig og god. Kaken kan også lages med Walters mandler eller melkesjokolade.
Oppskriftskreatør:
Mia Skrataas / Miasmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Bunn
5 egg
3 dl Helios Rårørsukker
125 g smør
100 g kokesjokolade
135 g siktet hvetemel
2 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver
Glasur
2,5 dl Helios Rårørsukker
100 g smør
1 dl kremfløte
200 g firkløversjokolade
Rør tempererte egg og sukker (til bunnen) hvitt.
Smelt smør og sjokolade og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt deretter forsiktig inn en blanding hvetemel, bakepulver og vaniljepulver.
Hell røra over i ei smurt sirkulær kakeform (omtrent 22-25 cm) og stek midt i ovnen, 175 grader, over- og undervarme, ca 45 min.
La kaka kjøles ned og del den i to på midten.
Kok opp sukker, smør og kremfløte til glasur.
La det hele småkoke under omrøring i omtrent 10 minutter.
Rør så inn firkløversjokolade.
La glasuren kjøles litt ned (men ikke la den stivne) og smør et tynt lag med glasur på det nederste kakelaget.
Legg den andre halvdelen av kakebunnen over igjen.
Ha resten av glasuren over toppen på kaka.
Ingredienser
Bunn
5 egg
3 dl Helios Rårørsukker
125 g smør
100 g kokesjokolade
135 g siktet hvetemel
2 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver
Glasur
2,5 dl Helios Rårørsukker
100 g smør
1 dl kremfløte
200 g firkløversjokolade
Instruksjoner
Rør tempererte egg og sukker (til bunnen) hvitt.
Smelt smør og sjokolade og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt deretter forsiktig inn en blanding hvetemel, bakepulver og vaniljepulver.
Hell røra over i ei smurt sirkulær kakeform (omtrent 22-25 cm) og stek midt i ovnen, 175 grader, over- og undervarme, ca 45 min.
La kaka kjøles ned og del den i to på midten.
Kok opp sukker, smør og kremfløte til glasur.
La det hele småkoke under omrøring i omtrent 10 minutter.
Rør så inn firkløversjokolade.
La glasuren kjøles litt ned (men ikke la den stivne) og smør et tynt lag med glasur på det nederste kakelaget.
Legg den andre halvdelen av kakebunnen over igjen.
Ha resten av glasuren over toppen på kaka.
Relaterte produkter
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Bakepulver
110 g
Lignende oppskrifter
Bakt ostekake med blåbær
Eplekake med eplemost og mandler
Gulrotkake med kokoskrem og bær
Gulrotkake
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent