Firkløverkake

Baking
>60 min
Antall porsjoner: 10
Firkløverkake er saftig og god. Kaken kan også lages med Walters mandler eller melkesjokolade.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Bunn

5 egg
3 dl Helios Rårørsukker
125 g smør
100 g kokesjokolade
135 g siktet hvetemel
2 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver

Glasur

2,5 dl Helios Rårørsukker
100 g smør
1 dl kremfløte
200 g firkløversjokolade

Instruksjoner

Rør tempererte egg og sukker (til bunnen) hvitt.
Smelt smør og sjokolade og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt deretter forsiktig inn en blanding hvetemel, bakepulver og vaniljepulver.
Hell røra over i ei smurt sirkulær kakeform (omtrent 22-25 cm) og stek midt i ovnen, 175 grader, over- og undervarme, ca 45 min.
La kaka kjøles ned og del den i to på midten.
Kok opp sukker, smør og kremfløte til glasur.
La det hele småkoke under omrøring i omtrent 10 minutter.
Rør så inn firkløversjokolade.
La glasuren kjøles litt ned (men ikke la den stivne) og smør et tynt lag med glasur på det nederste kakelaget.
Legg den andre halvdelen av kakebunnen over igjen.
Ha resten av glasuren over toppen på kaka.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter