Bakt ostekake med blåbær

Baking
>60 min
Antall porsjoner: 8
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Bunn

300 g Digestivekjeks
150 g smør

Blåbærfyll

100 g blåbær
2 ss Helios Rårørsukker
1 ss maizena
1 ss vatn

Ostefyll

600 g kremost naturell
250 g Helios Rårørsukker
1 ts Helios Vaniljepulver
3 egg
3 dl seterrømme

Blåbærpynt

100 g blåbær
2 ss melis

Instruksjoner

Set omnen på 200 grader over- og undervarme og gjer klar ei 22-24 cm rund kakeform.
Smelt smøret, knus kjeksa og bland saman.
Press ned i kakeforma, gjerne ved hjelp av eit glas eller ei skei.
Steik midt i omnen i 10 min.
Avkjøl.
Varm opp blåbær og sukker i ei lita kasserolle til sukkeret har løyst seg opp.
Rør ut maizena i vatnet og bland så inn i blåbærblandinga.
Varm opp til det tjuknar, set til side.
Visp kremosten til den er fri for klumpar.
Visp inn sukker og vaniljesukker, rør inn egga og rømmen til ei jamn blanding.
Hell halvparten av osteblandinga over kjeksbotnen og fordel halvparten av blåbærblandinga i små klattar over.
Hell så resten av osteblandinga over og avslutt med resten av blåbærblandinga.
Bruk ein tynn kniv eller baksida på ei skei for å lage mønster.
Steik kaka midt i omnen på 200 grader i 10 min.
Skru så ned temperaturen til 110 grader og steik i 30 min.
Slå deretter av omnen og la kaka stå i omnen i 60 min.
Tilslutt opnar du døra på gløtt og let kaka stå endå ein time før du set den i kjøleskap.
La kaka stå 4 t, eller over natta, i kjøleskap før servering. Pynt med blåbær og sikt over melis før servering.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter