Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Bakt ostekake med blåbær
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 8
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Bunn
300 g Digestivekjeks
150 g smør
Blåbærfyll
100 g blåbær
2 ss Helios Rårørsukker
1 ss maizena
1 ss vatn
Ostefyll
600 g kremost naturell
250 g Helios Rårørsukker
1 ts Helios Vaniljepulver
3 egg
3 dl seterrømme
Blåbærpynt
100 g blåbær
2 ss melis
Set omnen på 200 grader over- og undervarme og gjer klar ei 22-24 cm rund kakeform.
Smelt smøret, knus kjeksa og bland saman.
Press ned i kakeforma, gjerne ved hjelp av eit glas eller ei skei.
Steik midt i omnen i 10 min.
Avkjøl.
Varm opp blåbær og sukker i ei lita kasserolle til sukkeret har løyst seg opp.
Rør ut maizena i vatnet og bland så inn i blåbærblandinga.
Varm opp til det tjuknar, set til side.
Visp kremosten til den er fri for klumpar.
Visp inn sukker og vaniljesukker, rør inn egga og rømmen til ei jamn blanding.
Hell halvparten av osteblandinga over kjeksbotnen og fordel halvparten av blåbærblandinga i små klattar over.
Hell så resten av osteblandinga over og avslutt med resten av blåbærblandinga.
Bruk ein tynn kniv eller baksida på ei skei for å lage mønster.
Steik kaka midt i omnen på 200 grader i 10 min.
Skru så ned temperaturen til 110 grader og steik i 30 min.
Slå deretter av omnen og la kaka stå i omnen i 60 min.
Tilslutt opnar du døra på gløtt og let kaka stå endå ein time før du set den i kjøleskap.
La kaka stå 4 t, eller over natta, i kjøleskap før servering. Pynt med blåbær og sikt over melis før servering.
Ingredienser
Bunn
300 g Digestivekjeks
150 g smør
Blåbærfyll
100 g blåbær
2 ss Helios Rårørsukker
1 ss maizena
1 ss vatn
Ostefyll
600 g kremost naturell
250 g Helios Rårørsukker
1 ts Helios Vaniljepulver
3 egg
3 dl seterrømme
Blåbærpynt
100 g blåbær
2 ss melis
Instruksjoner
Set omnen på 200 grader over- og undervarme og gjer klar ei 22-24 cm rund kakeform.
Smelt smøret, knus kjeksa og bland saman.
Press ned i kakeforma, gjerne ved hjelp av eit glas eller ei skei.
Steik midt i omnen i 10 min.
Avkjøl.
Varm opp blåbær og sukker i ei lita kasserolle til sukkeret har løyst seg opp.
Rør ut maizena i vatnet og bland så inn i blåbærblandinga.
Varm opp til det tjuknar, set til side.
Visp kremosten til den er fri for klumpar.
Visp inn sukker og vaniljesukker, rør inn egga og rømmen til ei jamn blanding.
Hell halvparten av osteblandinga over kjeksbotnen og fordel halvparten av blåbærblandinga i små klattar over.
Hell så resten av osteblandinga over og avslutt med resten av blåbærblandinga.
Bruk ein tynn kniv eller baksida på ei skei for å lage mønster.
Steik kaka midt i omnen på 200 grader i 10 min.
Skru så ned temperaturen til 110 grader og steik i 30 min.
Slå deretter av omnen og la kaka stå i omnen i 60 min.
Tilslutt opnar du døra på gløtt og let kaka stå endå ein time før du set den i kjøleskap.
La kaka stå 4 t, eller over natta, i kjøleskap før servering. Pynt med blåbær og sikt over melis før servering.
Relaterte produkter
Helios Vaniljepulver
10 g
Lignende oppskrifter
Firkløverkake
Eplekake med eplemost og mandler
Gulrotkake med kokoskrem og bær
Gulrotkake
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent