Eplekake med eplemost og mandler

Efterrätt
>60 min
Antall porsjoner:
Det er lite som slår nystekt eplekake! Denne varianten baker du med eplemos og topper med epler, lønnesirup og mandelflarn. Nydelig!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

200 g sukker
200 g smør, romtemperert
4 økologiske egg
1 ts Helios Ceylon kanel
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ts Helios Bakepulver
200 g hvetemel
ca. 160 g Helios Moste Epler
2-3 epler i skiver
120 g mandelflarn
2 ss Helios Lønnesirup

Instruksjoner

Forvarm ovnen til 175 grader
I en stor bolle pisker du smør og sukker til en smørkrem. Så pisker du inn ett og ett egg av gangen.
I en egen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Så sikter du melblandingen inn i smørblandingen.
3. Finn frem en rundt kakeform (ca. 20 cm diameter), kle med bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen. Topp med eplemos, epleskiver og pensle over lønnesirup. Topp med mandelflarn. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter