Dessert med is, eplesyltetøy og hjemmelaget karamell

Efterrätt
30 min
Antall porsjoner:
Noen ganger trenger man en ekstra kjapp dessert. Har du karamell, eplesyltetøy og is hjemme snekrer du sammen denne på null komma niks!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

En god vaniljeis
Helios Moste Epler

Hjemmelaget karamell

200 g sukker
6 ss vann
50 g smør i terninger, romtemperert
1 dl kremfløte

Instruksjoner

Start med å lage den hjemmelagde karamellen;
I en tykkbunnet kjele tilsetter du vann og sukker. Gi det ett oppkok og la det koke på middels varme. (Her skal du ikke røre men vende på kjelen innimellom.) Når sukkeret er smeltet og fått en gyllen og fin farge kan du tilsette smøret og røre det forsiktig sammen. Så tilsetter du kremfløten, litt av gangen. Her vil det bruse kraftig så hell forsiktig. Rør godt sammen og når sausen er jevn og fin heller du over på glass og avkjøler.
Fordel is, karamell og moste epler i glass og server.
Topp gjerne med noe sprøtt som karamelliserte eller ovnsbakte nøtter.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter