Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Syrlige vafler med havregryn
Dessert
45 min
Antall porsjoner: 12
Oppskriftskreatør:
Mia Skrataas / miasmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
3 dl Helios Siktet hvetemel
2 dl Helios Lettkokte havregryn
3 ss sukker
2 ts Helios Bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts Helios Kardemomme
1 ts Helios Vaniljepulver
6 dl skummet kulturmelk
2 egg
50 g smør, smeltet
Bland de tørre ingrediensene sammen, visp egg og smelt smør.
Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen.
La røra svelle i omtrent 15 minutter før den stekes.
Dersom røra er veldig tykk kan man tilsette litt lettmelk eller vann.
Bland de tørre ingrediensene sammen, visp egg og smelt smør.
Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen.
La røra svelle i omtrent 15 minutter.
Stek røra i et vaffeljern.
Husk at røra allerede inneholder smør, så mengden smør som trengs til steking er liten.
Røra er litt tykkere enn vanlig, og man må derfor være påpasselig med å ble røra litt rundt før man lukker jernet for å få fin form på vaflene.
Ingredienser
3 dl Helios Siktet hvetemel
2 dl Helios Lettkokte havregryn
3 ss sukker
2 ts Helios Bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts Helios Kardemomme
1 ts Helios Vaniljepulver
6 dl skummet kulturmelk
2 egg
50 g smør, smeltet
Instruksjoner
Bland de tørre ingrediensene sammen, visp egg og smelt smør.
Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen.
La røra svelle i omtrent 15 minutter før den stekes.
Dersom røra er veldig tykk kan man tilsette litt lettmelk eller vann.
Bland de tørre ingrediensene sammen, visp egg og smelt smør.
Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen.
La røra svelle i omtrent 15 minutter.
Stek røra i et vaffeljern.
Husk at røra allerede inneholder smør, så mengden smør som trengs til steking er liten.
Røra er litt tykkere enn vanlig, og man må derfor være påpasselig med å ble røra litt rundt før man lukker jernet for å få fin form på vaflene.
Relaterte produkter
Helios Kardemomme
23 g
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Bakepulver
110 g
Helios Sammalt Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Quinoalapper med tranebær
Quinoalapper
Vafler med lune bær
Frokostpannekaker
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier