Kokos- og blåbærmuffins

Efterrätt
45 min
Antall porsjoner: 12
Disse muffinsene er saftige og gode og fulle av proteiner fra kokosmel og egg. De kan spises til frokost, gjerne varme med litt smør på, og er perfekte å ha med i matpakken. De er også både gluten- og laktosefrie for dem som må tenke på det. Har du ikke kokosmel, kan du bruke vanlig kokosmasse som du kjører fint i foodprocessor. Kokosmelet har høyt protein- og fiberinnhold og gjør disse muffinsene saftige og gode.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

4 økologiske egg
1 dl Helios Kokosmelk
0,75 dl eplesaus
0,75 dl honning
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ts Helios Eplesidereddik
1,5 kokosmel
1/2 ts Helios bakepulver
1/4 ts salt
1 dl blåbær (ferske eller frosne)
Rørsukker og hakkede pekannøtter til topping (valgfritt)

Instruksjoner

Sett ovnen på 175°C. Bruk en muffinspanne om du har og legg muffinsformer i fordypningene (evt bruk doble muffinsformer og plasser dem på et stekebrett).
Pisk sammen egg, kokosolje, eplesaus, honning, vanilje og eddik i en stor bolle.
Rør inn kokosmel, bakepulver og salt og bland godt. Rør forsiktig inn blåbærene til slutt.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle, og dryss over rørsukker og hakkede nøtter om du ønsker.
Bak muffinsen i ovnen i 17-20 minutter. Bruk en kakepinne og sjekk at de er gjennomstekt.
Når muffinsene er litt avkjølt, flytter du dem over på en rist og lar dem avkjøles helt.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter