Søtpotetsalat med ris og rosiner

Lunch
60 min
Antall porsjoner:
En deilig vårsalat med søtpoteter og ris.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Salat

2 håndfuller rosiner
2 håndfuller Helios Valnøtter, grovhakket
2 dl Helios Fullkornris
1 stk søtpotet, i terninger
1 ss Helios Olivenolje
1 ts Helios Urtesalt
1 stk rødt eple, i terninger
1 stk avocado, i terninger
2 stk hjertesalat, grovhakket

Dressing

1 dl Helios Olivenolje
1 ss sennep
3 ss balsamico eddik
1 ts Helios Urtesalt
1/2 stk sitron, saften av

Instruksjoner

Forvarm ovnen til 200 grader.
Del søtpoter i terninger og bland lett sammen litt olivenolje og salt.
Fordel over ett stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 15-20 minutter til poteten er sprø utenpå og myk inni.
Ta ut og avkjøl
Kok ris etter anvisning på pakken.
Mens søtpotetene avkjøles og risen koker lager du salat og dressing;
Vask og rens eple og avocado og del i terninger.
Grovhakk salat og valnøtter.
Bland sammen dressingen.
Bland sammen søtpotet og ferdigkokt ris med resten av ingrediensene. Til slutt heller du over salaten og mikser lett.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter