Søtpotetcurry med linser og peanøttsmør

Huvudrätt
60 min
Antall porsjoner:
En skikkelig god curry som passer perfekt når gradestokken kryper litt nedover. Bruk det du har av ingredienser- alle typer linser eller bønner kan brukes- prøv deg frem! Denne retten er perfekt om du har grønnsaksrester du ønsker å bruke; det meste smaker godt her. Prøv bare å tenke på å få inn sødmen fra søtpotetene, den gode smaken og konsistensen fra peanøtter eller peanøttsmør, og litt syre fra lime. Ellers er det fritt frem!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Kokosolje til steking, klarnet smør eller annen stekeolje
1 stor løk, kuttet fint
2 hvitløksfedd, kuttet fint
1 bit ingefær, revet
1 ts fersk gurkemeie, revet. Du kan evt bruke 1 ts tørket gurkemeie
2 ss rød currypaste
2 bokser hermetiske tomater + 2 bokser vann
200 g tørre grønne linser, bløtlagt over natten
2 søtpoteter, skåret i terninger
1 boks kokosmelk (bruk en god kremet type)
3 ss Helios Peanøttsmør, grovt
200 g spinat, vasket
Lime
Salt, pepper og sukker
Ferske korianderblader
Evt. hakkede peanøtter
1 rød chili (valgfritt)
Evt. kokt ris eller brød til servering

Instruksjoner

I en stor tykkbunnet kjele steker du løk, hvitløk og ingefær under omrøring til løken er blank (ikke brun)- i ca 5-8 minutter. Tilsett gurkemeie og currypaste og stek ett par minutter til. Hell i hermetiske tomater og like deler vann, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Nå kan du tilsette tørkede, bløtlagte, eller forhåndskokte linser, søtpotet, kokosmelk og litt salt. På dette tidspunkt kan det være lurt å smake. Er det for lite currypaste kan det justeres nå. Er det for sterkt kan du justere med litt mer kokosmelk.
Kok til linser og søtpotet er møre- ca 15 minutter. Tilsett peanøttsmør litt før koketiden er over. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt litt mer peanøttsmør om du ønsker.
Om du ønsker å servere retten litt senere- eventuelt sette den i kjøleskapet til i morgen, er det best å gjøre det nå. Spinat, lime og koriander beholder sin friskhet og mesteparten av næringsstoffene når det tilsettes rett før servering
Rør inn spinat og kok et par minutter til. Smak til med lime og rør inn hakket koriander. Dryss gjerne litt hakkede peanøtter over, og gjerne rød chili.
Om du ønsker kan du servere curryen med ris eller godt brød.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter