Kikertsuppe

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Kikertsuppe
1 løk
1 ss Helios Kokosolje
4 gulrøtter
4 stilker stangselleri
1 ss Helios Gurkemeie
1 boks Helios Kikerter
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 liter vann
1 ss Helios Grønnsaksbuljong
Hakket kruspersille
Ristet kikerter
1 boks Helios Kikerter
1 ss Helios Kokosolje
1/2 ts Helios Spisskummen
1/2 ts paprika
1/2 ts Helios Oregano
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt

Instruksjoner

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
Del løk i grove biter og fres i olje til løken blir blank.
Skrell og del gulrøttene i tykke skiver.
Del stangsellerien i grove biter.
Ha det i gryta sammen med løken.
Strø over gurkemeie og grønnsaksbuljong. Bland godt inn.
Skyll kikertene i et dørslag og ha de i gryta.
Hell over vann og kok opp.
La småkoke til grønnsakene er møre.
Mens suppen koker gjør du klar de ristede kikertene.
Skyll kikertene i et dørslag og rist godt av de.
Ha de i en bolle sammen med oljen, krydderet og saltet. Bland godt.
Fordel utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
Kikertene er ferdige når de popper.
Kjør suppa glatt med en stavmikser eller i en blender.
Servér suppe med persille og ristede kikerter på toppen.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter