Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso

Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 4
Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso, eplecider og ingefær sammen med marinerte svarte belugalinser med chili, friske urter og sitronskall.

Ingredienser

8 stk små gulrøtter
8 stk mellomstore vårløk
2 dl Helios Olivenolje
Helios Himalayasalt, svart pepper og frisk timian

Marinerte belugalinser

2 dl kokte belugalinser
2 ss ramsløkolje
1 ss Helios Eplecidereddik
Saften fra 1/2 lime

Hvit bønnerøre

2 ss rapsolje
2 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket hvitløk
1 ss hvit misopaste
1 dl eplecider
400 g kokte, små hvite bønner
1 ss Helios Ingefærshot
1 dl vegansk fløte

Instruksjoner

Fyr opp grillen.
Hell olivenolje i en plastpose som er stor nok til at gulrøttene og vårløken får plass.
Tilsett salt og pepper etter smak, og legg posen ved grillen slik at du har den i nærheten.
Legg gulrøttene og vårløken på grillen mens kullen fortsatt brenner.
Grill dem slik at overflaten blir svakt brent.
Løft dem så opp med en tang og legg dem over i plastposen.
Knyt igjen posen og rist den slik at oljen dekker alt.
La gulrøttene og vårløen ligge i posen i ca. 20 minutter slik at de damper i sin egen varme.
Kok opp belugalinser slik det står på forpakningen.
Sil dem og la dem tørke en stund.
Legg dem så i en skål og tilsett øvrige ingredienser til marinaden og rør forsiktig rundt med en skje.
Ha en spiseskje matolje i en kjele og sett den på middels varme.
Legg i hvitløk og sjalottløk og stek til det er mykt, men uten at det får farge.
Hell i en spiseskje hvit misopaste og rør rundt et par ganger.
Tilsett eplecider, bønnerøre, ingefærshot og fløte og fortsett å røre til det er skikkelig blandet.
Skru ned varmen og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.
Sil deretter gjennom en grovmasket sil til alt har gått igjennom utenom skallet.
Bruk en skje og trykk mot slutten.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter