Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso

Huvudrätt
>60 min
Antall porsjoner: 4
Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso, eplecider og ingefær sammen med marinerte svarte belugalinser med chili, friske urter og sitronskall.

Ingredienser

8 stk små gulrøtter
8 stk mellomstore vårløk
2 dl Helios Olivenolje
Helios Himalayasalt, svart pepper og frisk timian

Marinerte belugalinser

2 dl kokte belugalinser
2 ss ramsløkolje
1 ss Helios Eplecidereddik
Saften fra 1/2 lime

Hvit bønnerøre

2 ss rapsolje
2 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket hvitløk
1 ss hvit misopaste
1 dl eplecider
400 g kokte, små hvite bønner
1 ss Helios Ingefærshot
1 dl vegansk fløte

Instruksjoner

Fyr opp grillen. Hell olivenolje i en plastpose som er stor nok til at gulrøttene og vårløken får plass. Tilsett salt og pepper etter smak, og legg posen ved grillen slik at du har den i nærheten. Legg gulrøttene og vårløken på grillen mens kullen fortsatt brenner. Grill dem slik at overflaten blir svakt brent. Løft dem så opp med en tang og legg dem over i plastposen. Knyt igjen posen og rist den slik at oljen dekker alt. La gulrøttene og vårløen ligge i posen i ca. 20 minutter slik at de damper i sin egen varme.
Kok opp belugalinser slik det står på forpakningen. Sil dem og la dem tørke en stund. Legg dem så i en skål og tilsett øvrige ingredienser til marinaden og rør forsiktig rundt med en skje.
Ha en spiseskje matolje i en kjele og sett den på middels varme. Legg i hvitløk og sjalottløk og stek til det er mykt, men uten at det får farge. Hell i en spiseskje hvit misopaste og rør rundt et par ganger. Tilsett eplecider, bønnerøre, ingefærshot og fløte og fortsett å røre til det er skikkelig blandet. Skru ned varmen og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter. Sil deretter gjennom en grovmasket sil til alt har gått igjennom utenom skallet. Bruk en skje og trykk mot slutten.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter