Pepperkakedeig/Mikro-pepperkakehus

Baking
>60 min
Antall porsjoner:
Her kommer en god oppskrift på klassisk pepperkakedeig, som du kan bruke til å blant annet lage mikro-pepperkakehus.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

200 g sukker (gjerne rørsukker fra Helios)
200 g sirup
175 g smør
2 ts Ceylon kanel
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker fra Helios (inneholder ekte vanilje, ikke aroma)
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 ts bakepulver
600 g hvetemel
1 egg

Melis

1 eggehvite (27 gram)
200 g melis
1 ss sitronsaft (15 ml)

Instruksjoner

Kok opp sukker, sirup, smør, kanel, kardemomme, vaniljesukker, nellik og ingefær i en kjele. Skru temperaturen helt ned med en gang det koker, og rør til sukkeret og smøret har smeltet.
Ha hvetemel og bakepulver i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp. Hell i sirupblandingen og egget. Kjør det sammen til en jevn deig.
Avkjøl deigen før du pakker inn i plast og legger i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter kan du ta deigen ut noen timer før du skal bruke den, evt varme den litt på 30 grader i ovnen (for å myke opp deigen).
Kjevle ut, kutt ut pepperkaker og mal til pepperkakehusene.
Stek på 180 grader i ca 8 minutter.
Siden delene til pepperkakehusene krymper litt under steking, sjekket jeg om delene passet sammen, og brukte en skarp kniv til å tilpasse sidene så de passet godt sammen.
Pynt pepperkakene og sidene til papperkakehusene med en eggehvitemelis.
Eggehvitemelis lager du ved å vispe alle ingrediensene sammen til en tykk glasur. Ha den over i en sprøytepose og dekorer. Denne brukes også til å lime sammen sidene til pepperkakehusene.
Sett sammen pepperkakehusene og pynt mer.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter