Raw kake med smak av kaffe, kokos og mørk sjokolade

Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 12
Kanskje verdens beste rå sjokoladekake, med et hint av kaffe og kokos.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Bunn

2 dl Helios Valnøtter
1 dl Helios Mandler
1-1.5 dl rått kakaopulver
1 ts Helios Kokosolje
0.5 ts Helios Vaniljepulver
En liten klype salt
Ca. 3 dl myke dadler uten sten
2 ss rå kakaonibs

Sjokoladekrem

4 dl Helios Cashewnøtter, bløtlagt i 2-4 timer
2 dl Helios Kokosmelk
6 ss rått kakaopulver
4 ss Helios Kokosolje (smeltet, men målt i fast tilstand)
2 store spiseskjeer Helios Cashewnøttsmør
2 spiseskjeer smeltet kakaomasse
1 shot espresso
2.5 dl Helios Lønnesirup
0.5 ts salt

Instruksjoner

Plasser alle ingrediensene for bunnen i en food processor.
Begynn gjerne med nøttene og mal dem til mel først, og tilsett så resten av ingrediensene.
Kjør til det ikke er noen større biter igjen, og alt henger sammen.
Press massen ut i en rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen og sett til side.
For å lage fyllet mikser du alle ingrediensene til en jevn røre i en kraftig blender.
Hell over bunnen og spre utover med en skje.
La kaken ‘sette seg’ i kjøleskap i 3-4 timer, eller i fryser i 1.5-2 timer.
Serveres halvfrossen eller helt avtint.
Pynt med ferske bær, hakkede nøtter, blomster og liknende om ønskelig.
Kaken kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager, eller 3-4 uker i fryseren.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter