Veganske kanelsnurrer med sjokolade- og pekanglasur

Baking
>60 min
Antall porsjoner: 12
Saftige, veganske kanelsnurrer. Bak og del med de du er glad i!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Deig

1/2 pakke (7 g) tørrgjær for søte deiger
180 ml lunkent vann
180 ml plantemelk
4 msk (35 g) Helios Kokossukker
3 ss smeltet Helios Kokosolje
1 ts salt
515 g hvetemel

Fyll

4 ss (35 g) vegansk margarin
4 ss (35 g) Helios Kokossukker
2 ts Helios Ceylon Kanel
5 biter (50 g) hakket mørk, vegansk sjokolade

Pekankaramell

4 ss (35 g) Helios Kokossukker
120 ml soya- eller havrefløte
240 ml (100 g) hakkede pekannøtter

Kanelglasur

180 ml økologisk melis
1/2 ss kokende vann
1 1/4 ss arrowrootpulver
1/2 ss plantebasert melk (1 ts ekstra ved behov)

Sjokoladeglasur

40 g smeltet, vegansk mørk sjokolade
1 ts smeltet Helios Kokosolje

Instruksjoner

Oppløs gjæren i lunkent vann i den store bollen til kjøkkenmaskinen/foodprosessoren din.
Tilsett plantemelk, kokossukker, salt og 165 g mel.
Bruk kjøkkenmaskinens deigkrok og elt deigen på medium hastighet i 3 minutter eller til den er smidig.
Bland inn resten av melet (350 g) for å få en myk deig.
Kjør deigen i maskinen til den er elastisk og smidig.
Fjern bollen og form deigen til en rund ball med hendene dine.
Legg tilbake deigen i bollen og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kna deigen slik at luften presses ut.
Legg den på en melet overflate og bruk en kjevle til å lage et ca. 45x30 cm stort rektangel.
For å lage fyllet blander du sammen margarin, kokossukker og kanel.
Bred fyllet over deigen, men la det være igjen ca. 1 cm til kanten.
Dryss over den hakkede sjokoladen.
Rull deigen fra en av langsidene.
Klem litt på deigen for å forrsegle rullen.
Skjær deretter 12 jevne emner med en skarp kniv.
Bland resten av kokossukkeret sammen med fløten.
Hell blandingen i en oljet form på ca. 33 x 23 cm, og omtrent 5 cm dyp.
Dryss over pekannøttene i bunnen av formen.
Legg kanelsnurrene med den kuttede siden ned, på toppen av pekannøttene.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene gjære til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Stek i ovnen på 180° i ca. 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllenbrune.
Lag glasuren ved å blande sammen de respektive ingrediensene i to forskjellige skåler.
La kanelsnurrene avkjøles i 1 minutt før du snur formen opp-ned for å legge bollene på et serveringsfat.
Snu bollene igjen og drypp over kanelglasuren etterfulgt av sjokoladeglasuren.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter