Pepperkakeknuter

Baking
>60 min
Antall porsjoner: 10
Pepperkakeknuter med nøttebrun kremostglasur. Klassiske «kanelknuter», men med en julevri. Det er i selve fyllet du henter frem pepperkakesmaken, med klassiske pepperkakekrydder som kanel, kardemomme, nellik og ingefær (+ vaniljesukker).
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

450 g hvetemel
75 g sukker, gjerne rårørsukker fra Helios
½ pakke fersk gjær
½ ts salt
1 ts kardemomme fra Helios
2 dl helmelk
1 egg
75 g romtemp smør

Pepperkakefyll

100 g romtemp smør
75 g sukker, gjerne rårørsukker fra Helios
1 ss Helios Ceylonkanel
1 ts nellik
3/4 ts Helios malt ingefær
1.5 ts Helios malt kardemomme
2 ts Helios vaniljesukker

Glasur

100 g smør
100 g kremost
70 g melis

Instruksjoner

Ha de tørre ingrediensene + gjær i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Varm opp melk og egg til fingervarmt og hell sammen med de tørre. Elt i 10 min før du har i smør og elter i 5 min til på medium hastighet.
Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
Kjevle ut en firkant (43x43 cm) og smør pepperkakefyllet utover.
Brett den ene langsiden av deigen inn mot midten, og den andre langsiden siden over der igjen, for å «lukke inne» fyllet.
Bruk så et pizzahjul for å dele opp i 10 like store strimler.
Vri og knyt hver av dem til en fin knute og etterhev i 45 min, før du pensler med egg og steker pepperkakeknutene på 190 grader varmluft i ca 12-13 min.

Kremostglasur

Smelt smør i en kjele, la småkoke på medium varme mens du visper.
Når smøret har blitt nøttebrunt (tar litt tid) så kan du helle det over i en bolle og avkjøle til romtemperert (det skal få samme konsistens som vanlig romtemp smør).
Bruk en stavmikser til å kjøre sammen kremost, melis og nøttebrunt smør.
Avkjøl. Smør den nøttebrune kremostglauren utover bollene.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter